Tjedan su obilježile dvije odgođene igre: Mass Effect Andromeda odgođen je za početak 2017., a Uncharted 4: Among Thieves za (samo?) dva tjedna, tako da ćemo Drakea u zadnju pustolovinu ispratiti 10. svibnja. S druge strane, indie remake originalnog Metal Gear Solida nazvan Shadow Moses neočekivano je otkazan, što je priopćeno na službenim Facebook stranicama za ovu igru. Točan razlog odustajanja od projekta ne znamo, ali nagađamo da se radi o sporu oko autorskih prava, s obzirom da je Konami i dalje vlasnik copyrighta za serijal Metal Gear Solid.

Sada kada smo riješili loše vijesti, evo jedne odlične: dugo očekivani simulator svemirskog istraživanja No Man’s Sky stigao je u pretprodaju i izlazi 21. lipnja.

Ovaj tjedan izašao je i launch trailer za The Division, koji izlazi 8. ožujka, u utorak:

Najavljeno je i da će The Division imati DLC-ove, jedan u travnju (Incursion), a drugi (The Conflict) u svibnju. Ovi DLC-ovi biti će besplatni, dok u lipnju izlazi The Underground, za kojeg ćemo morati izdvojiti nešto novaca. Također, Ubisoft je obećao redovite dnevne i tjedne misije, te Dark Zone događaje.

U drugim vijestima koje se tiču sivo obojanih pucačina u kojima se borimo protiv bezličnih, ali nedvojbeno zlih i nepopravljivih protivnika, Homefront: The Revolution dobit će bogato kolekcionarsko izdanje. Ako za 149 eura (prava sitnica!) nabavite Homefront: The Revolution Goliath Edition, u njemu ćete dobiti niz zanimljivih stvarčica kojima ćete se moći hvaliti curama (i/ili dečkima), npr. umanjenu verziju dronea Goliath koji se pojavljuje u igru, knjižicu s konceptualnim crtežima, te naravno, razne in-game bonuse i season pass.

Otmjeno izdanje dobit će još jedna igra, i to Project CARS koja ove godine dobiva GOTY (Game of the Year) izdanje za PC, PlayStation 4 i Xbox One, iako konkretan datum izlaska još nije poznat. Uz sav sadržaj iz originalne igre, dobit ćemo 50 novih automobila, četiri nove staze i 60 naljepnica za automobile koje je osmislila igraća zajednica.

Doznali smo i neke skrivene, ali i manje skrivene tajne, kao na primjer da Quantum Break sadrži nekoliko easter eggova koji ukazuju na Alana Wakea. (Hvala Polygonu!) Neki hrabri informacijski vodoinstalateri pronašli su informaciju da će se radnja Battlefielda 5 događati u Prvom svjetskom ratu, ali EA to još uvijek nije službeno potvrdio niti demantirao.

Titula bruke tjedna pripala je Ubisoftu kada je portal GamePressure doznao da je Far Cry Primal kopirao mapu iz Far Crya 4.

Far Cry 4 (lijevo) i Far Cry Primal (desno). Ups.

Far Cry 4 (lijevo) i Far Cry Primal (desno). Ups.

Pisali smo i o nekim drugim nadogradnjama: na primjer, Fallout Shelter dobit će veliku nadogradnju u kojoj se uvodi crafting sustav i nove sobe. Prvo proširenje pod nazivom Scars of Freedom dobila je taktička western igra Hard West. Ovaj DLC donosi sedam novih sukoba, novo oružje, nekoliko sposobnosti, obnovljeni balans napretka likova, 10 novih igrivih likova i novu nadnaravnu dimenziju priče. Svoj prvi DLC dobio je i Anno 2205: Tundra DLC donosi 82 tisuće hektara novog sektora, što se rimuje, i dva nova tipa populacije, Tundra Scientists i Tundra Protectors. Dobili smo i neke detalje o novom DLC-u za Star Wars Battlefront, Outer Rim, ali igra i dalje nema offline story mode, o čemu je na Twitteru progovorio i jedan od fanova igre, John Boyega, tj. Finn u Epizodi VII: Sila se budi.

U razvoju su i neke zanimljive igre, kao što je Vampyr, novi IP studija DONTNOD koji nam je donio Life is Strange, ili NightCry, duhovni nasljednik serijala Clock Tower.

Ovaj tjedan su izašle Into the Stars, svemirska simulacija/avantura otvorenog tipa, te Deponia Doomsday, avantura o simpatičnom Rufusu koji mora promijeniti prošlost kako bi spasio svoj planet.

Izašao je i novi Raspberry Pi 3, najjeftiniji i najpoznatiji mikro PC. Dostupan je po istoj cijeni kao i prije, ali dolazi s jačim procesorom (od 1.2 GHz umjesto prethodnih 900 MHz) i WiFi adapterom.

black-desert-online

Odlične vijesti za sve MMO fanove – Black Desert Online je vani! The Elder Scrolls online poklonili su milijun (!!!) dolara vjernom igraču, a Rift se priprema za petu godišnjicu s novim questovima, raidovima i avanturama, tako da se slavi na sve strane. Možda nas je malo rastužila vijest da je glavni i odgovorni čovjek na razvoju Guild Warsa 2, Colin Johanson, napustio razvojni studio ArenaNet, ali nadamo se da ga u budućnosti čekaju još bolje i još veće stvari.

I za kraj, dva šećera od MOBA vijesti: Heroes of the Storm uvodi regionalne cjenike koji bi platni sadržaj trebali učiniti mnogo pristupačnijim za određene države, a tko zna, možda se i Hrvatska nađe na tom popisu. Također, Epic Gamesova MOBA Paragon ulazi u Early Access već 18. ožujka. Pogledajte kako igrati: