Popularni Ubisoftov serijal Tom Clancy’s The Division dobiva vlastitu spin-off igru Tom Clancy’s The Division: Heartland, koja će biti u potpunosti besplatna i smještena u isti univerzum prve dvije igre.

Vijest je to koju je Ubisoft jučer otkrio u novoj objavi, ističući da na igri radi razvojni studio Red Storm Entertainment, koji je usko vezan uz njihov serijal The Division te su radili na oba nastavka, ali već su i dugi niz godina (još od 1997. godine) radili i na drugim igrama koje su nastale prema licenci Toma Clancyja. 

O samoj igri Tom Clancy’s The Division: Heartland zasad se u principu ne zna ništa, osim da će biti free to play te da krajem 2021. ili početkom 2022. godine stiže na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S. No, igru ćete moći isprobati puno prije toga, pa se za besplatno testiranje možete prijaviti već sada, putem ovoga linka.

Osim najave nove free to play igre smještene u univerzum serijala The Division, najavljeno je i da će se serijal uskoro proširiti i na tržište mobilnih igara kroz novu mobilnu igru The Division, koja je upravo u razvoju. Osim toga, Ubisoft u suradnji s kompanijom Netflix radi i na filmu The Division koji je, kao što od prije znamo, inspiriran događajima prvog nastavka igre te u njemu glume holivudske zvijezde Jessica Chastain i Jake Gyllenhaal.

No, Ubisoft u novoj objavi otkriva i da je u pripremi originalni roman The Division, čija je radnja smještena nakon događaja druge igre. Posljednja interesantna vijest je i nova potvrda da igra The Division 2 kasnije tijekom ove godine dobiva novi sadržaj. Nova nadogradnja za igru uključivat će novi igrivi mod i nove načine levelanja agenata, s naglaskom na povećanje raznolikosti i isplativosti različitih buildova. Više o tome saznat ćemo uskoro.