Dok su se igrači prošlog tjedna fokusirali pretežito na dugo iščekivanu betu Ubisoftovog Tom Clancy’s The Divisiona, zbog koje je ostatak industrije ostao u sjeni, ovog se tjedna o malo vijesti priča naprosto zbog činjenice da se malo toga važno zapravo dogodilo. Ipak, bilo je tu momenata zbog kojih zagriženim gejmerima zaklecaju koljena i zatitra oko. Tradicionalni tjedni sažetak tu je da vas podsjeti, ili vam skrene pažnju na ono što ste možda propustili.

Tjedan je počeo sa zanimljivom informacijom za sve fanove MMO igara. Naime, ekipa iz Cloud Imperium Gamesa potvrdila je da će njihovom Star Citizenu svi zainteresirani igrači moći pristupiti potpuno besplatno. Isprobavanje je dostupno još uvijek, pa skoknite na službene stranice ako imate dovoljno brzu vezu s Internetom i smatrate da vam je nekoliko sati dostupno. Dobre vijesti za fanove MMO igara dopunila je i potvrda da će NCSOFT-ov Wildstar uskoro stići na Steam, te da će Black Desert Online biti objavljen početkom ožujka.

Datum izlaska dobila je i stilizirana slow-motion pucačina Superhot, dok je Konami potvrdio da je njegov MGS V: Phantom Pain dogurao do šest milijuna prodanih kopija. Da dan ne prođe samo s pozitivnim vijestima (kako za koga) potrudio se EA koji je „nehotice“ otkrio da se Xbox One prodao u manje od 20 milijuna jedinica.

Tjedni sažetak; 1. – 7. veljače 2016.

Black Desert Online najzanimljiviji nam je zbog vjerojatno najdetaljnijeg character creatora ikad.

Drugi dan tjedna započeli smo novom epizodom Reboot Game Developer Studio Sessionsa u kojem smo posjetili Lion Game Lion, a nastavili novom gameplay snimkom koja je prikazala dosad neistražene podzemne razine The Divisiona. Razveselila nas je i vijest da će zanimljiva RTS igra Grey Goo dobiti novu kampanju i prošireno reizdanje. Deep Silver je potvrdio da će Homefront: The Revolution imati mikrotransakcije i besplatne DLC-ove, dok je vijest dana bila da TT Games radi na LEGO igri temeljenoj na posljednjem Star Wars filmu.

Dan kasnije razvojni tim Campo Santo objavio je četiri nova trailera za svoju avanturu Firewatch, a Cryptic Studios je predstavio deveti modul Neverwintera – The Maze Engine. Zanimljiva indie horor igra Kholat dobila je datum izlaska, a The Witness je dogurao do 100.000 prodanih kopija. Istog dana najavljeno je gašenje Dusta 514, Remedy Entertainment se još jednom osvrnuo na nastavak svog Alan Wakea, dok je Take-Two zbog najneočekivanijeg razloga završio na sudu.

Tjedni sažetak; 1. – 7. veljače 2016.

Novi DOOM stiže sredinom svibnja – bit će krvavo.

Vijest tjedna stigla je u četvrtak. Naime, DOOM je napokon dobio datum izlaska, a Bethesda je bila toliko dobra da nam ponudi i novi trailer. Sony je najavio posebno izdanje PlayStationa 4 koje stiže paralelno s Unchartedom 4, dok je From Software objavio nove snimke Dark Souls III gameplaya.

Oglasio se i Obsidian Entertainment potvrdivši da će uz novu ekspanziju objaviti i iduću veliku zakrpu za svoj Pillars of Eternity.

Kraj radnog tjedna donio je probleme za fanove DayZ-ja kojima je razvojni tim savjetovao da promijene svoje lozinke, budući da su možda završile u krivim rukama. Unreal Engine je istog dana dobio podršku za VR platforme, a stigla je i potvrda da ćemo i na zapadu uskoro moći zaigrati Bless Online. Vijest dana donio nam je DICE, potvrdivši da prima prijave za beta testiranje Mirror’s Edge Catalysta.

Šećer je ostao sačuvan za kraj, pa je Harebrained Schemes potvrdio da priprema besplatno prošireno izdanje Shadowrun: Hong Konga.