Dobro pitanje. Skorašnji izlazak Quantum Breaka označit će kraj velikog projekta za Remedy Entertainment, tvorce Max Paynea i Alana Wakea. Na Maxa je Remedy u međuvremenu izgubio izdavačka prava, ali Alan Wake je zapravo njihov “ljubimac”, zbog čega se već dugo nagađa da će njihov sljedeći naslov biti upravo Alan Wake 2 te će se u narednim mjesecima ta tema vjerojatno sve više pojavljivati.

Sam Lake, glavni kreativni mozak Remedyja (i lice Maxa Paynea), već je nekoliko puta najavljivao da ćemo vidjeti povratak Alan Wakea, a potom sam sebe demantirao.

Rad na Alan Wakeu 2 zapravo je već započeo u 2010. nakon što je na tržište izašao prvi nastavak, a Polygon je prošle godine otkrio kako je Remedy za drugi dio igre već proizveo prototip koji je ponudio raznim izdavačima. Nažalost, od velikih igrača tada nije bilo previše interesa, između ostaloga zato što Alan Wake nije imao golemu prodaju i tek je nakon dvije godine na tržištu i izlaska na PC-ju dogurao do respektabilnih 3 milijuna prodanih primjeraka. Remedy se zato orijentirao na stvaranje novog naslova Quantum Breaka u suradnji s Microsoftom, ali od Alan Wakea 2 nikada nisu odustali.

Pitanje je hoće li Quantum Break kao Xbox One ekskluziva također imati problem s prodajom na konzoli koja itekako kaska za konkurencijomp po broju prodanih uređaja. Rise of the Tomb Raider je, unatoč nesumnjivoj kvaliteti igre, ozbiljno podbacio u inicijalnoj prodaji, za što je u određenoj mjeri zasigurno bila kriva ograničenost na Xbox platformu. Quantum Break bi mogao spasiti naknadni izlazak na PC platformi (o kojemu se već nagađa), ali i osuditi na sudbinu prvog Alan Wakea, koji je tek nakon nekoliko godina na tržištu priznat kao uspješan naslov.

Nama se već vrti u glavi od ovoga svega, ali trenutno se čini da Alan Wake 2 još uvijek postoji samo u željama Remedyja i njihovih fanova, ali je također izvjesno da će daljnji planovi ovisiti upravo o uspjehu Quantum Breaka koji na Xbox One dolazi 5. travnja.