Alan Wake 2, nastavak horora starog 13 godina i jedan od najočekivanijih ove godine stigao je danas na PC (EGS), PlayStation 5 i Xbox Series X|S, a Remedy je otkrio što sprema za post-launch sadržaj te detalje o dvije nadolazeće plaćene ekspanzije.

Dva najavljena DLC-a čine Night Springs i The Lake House. Prvi će igrače odvesti u Wakeovu izmišljenu TV emisiju dok će u drugom igrači moći istražiti “misteriozni objekt smješten na obali jezera Cauldron koji je postavila neovisna vladina organizacija” za koju se nagađa da bi mogla imati poveznice s Remedyjevim naslovom Control. Night Springs okvirno je najavljen za kasno proljeće 2024. godine dok potonji još nema datum izlaska.  

Osim ekspanzija, Remedy je pripremio dodatne značajke koje će stići nakon lansiranja, a one uključuju Photo mode i New Game+ još nazvan “The Final Draft” koji će igračima ponuditi najtežu moguću razinu igranja, Nightmare, te omogućiti uobičajeno korištenje oružja i upgradeova stečenih kod prvog prelaženja kao i “alternativni narativ”.