Danas nije bio dobar dan za ljubitelje zombija koji cijene sigurnost vlastitih podataka. Službeni forum DayZ-a nedavno je kompromitiran, ali tek smo danas saznali stvarnu ozbiljnost situacije.

23. siječnja razvojni je tim na svom Twitteru javio da je sigurnost foruma ugrožena i preporučili korisnicima da promjene svoje lozinke “za svaki slučaj”.

Danas je objavljeno kako su hakeri tada skinuli sve korisničke podatke, uključujući e-mail adrese i lozinke. Slubženo objašnjenje, isprika i najava strožih sigurnosnih mjera također je došla u obliku Tweeta.

DayZ je projekt Bohemia Interactiva koji je izašao iz vrlo popularnog moda za igru Arma 2, a cilj igre je preživljavanje u istočnoeuropskom krajoliku prepunom zombija i pljačkaški nastrojenih igrača. Igra je bila na kritici brojnih kritika u posljednjih godinu dana zbog oduženog razvoja i brojnih tehničkih grešaka, a sada je njima pridodan još jedan ozbiljni problem. S obzirom da je igra još uvijek u fazi Early Accessa, možda je bilo za očekivati da su sigurnosne mjere na službenom forumu također pune bugova.

Forum je u trenutku pisanja ove vijesti još uvijek nedostupan, a ponovno otvaranje se očekuje kada se saniraju svi mogući propusti.