Popularni indie developer Jonathan Blow potvrdio je na svom blogu da je njegov The Witness u prvih tjedan dana distribucije ostvario prihode od pet milijuna američkih dolara uz više od 100.000 prodanih kopija. Vijest stiže svega nekoliko dana nakon što je Blow iskazao zabrinutost zbog ogromne popularnosti igre među piratima.

Iako ostvaruje odlične prodajne rezultate The Witness još uvijek nije pokrio razvojni budžet – u kojeg spadaju i troškovi smještaja, hrane i ostalog – što ne čudi s obzirom na to da Blowov tim na igri radi čak sedam godina. Ipak, Blow vjeruje da će igra na koncu vratiti uloženo i ostvariti solidan profit, što će mu omogućiti da u budućnosti napravi još kvalitetnih i zanimljivih igara.

Zanimljivo je spomenuti da je The Witness u svega tjedan dana nadmašio godišnju prodaju Braida, ranije igre Jonathana Blowa. Samo PS4 verzija prodavala se jednako dobro kao Braid na svim platformama zajedno.

The Witness je trenutno dostupan na PC-ju i PlayStationu 4, a prema informacijama dostupnim ovdje, obje se verzije prodaju podjednako dobro. Igra bi se u budućnosti mogla pojaviti i na ostalim platformama, prvenstveno Xboxu One, Androidu te iOS-u.