Izdavač Paradox Interactive jutros nas je počastio novim neočekivanim razvojem situacije vezanim uz očekivani immersive sim RPG Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2. Nakon niza odgoda, igra je sada ostala bez razvojnog studija te je zbog toga ovoga puta odgođena trenutno do daljnjega.

Tako od sada razvojni studio Hardsuit Labs više ne radi na Bloodlinesu 2, a Paradox je u potražnji novog razvojnog studija. To ujedno znači da igra neće izaći 2021. godine, kako je planirano nakon posljednje odgode, a logično je da sada okvirni datum izlaska više ni ne postoji. No Paradox obećava da je igra i dalje u razvoju i da neće biti u potpunosti otkazana.

Ova igra izrazito nam je bitna i bila je ambiciozan projekt od samog početka“, počinju u objavi iz Paradoxa te dodaju: “Kako bismo dosegnuli njezine ciljeve, došli smo do zaključka da je potrebna promjena i, kao rezultat toga, potrebno je još vremena za razvoj“.

Istaknuli su i da Bloodlines 2 zasada više neće biti moguće prednaručiti, barem na neko vrijeme, a razvojnom studiju Hardsuit Labs zahvalili su na napornom trudu i radu te postavljanju temelja na kojima će nastaviti raditi novi tim.

Sve to nadovezuje se na čitav niz odgoda koje je igra doživjela u posljednjih dvije godine, kao i na neočekivane otkaze koje su dobili glavni pisac igre Brian Mitsoda i kreativni direktor Ka’ai Cluney, nakon kojih je Bloodlines 2 i Hardsuit Labs napustila i narativna dizajnerica Cara Ellison. Prije svih tih otkaza, nogu na projektu dobio je i nekada legendarni Chris Avellone, koji je optužen za seksualno uznemiravanje.