Nakon što se u kolovozu saznalo da je očekivani akcijski RPG Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 neočekivano ostao bez dosadašnjeg glavnog pisca i kreativnog direktora Briana Mitsode, danas saznajemo da je projekt napustila i viša narativna dizajnerica Cara Ellison.

Vijest o njezinom odlasku potvrdili su razvojni studio Hardsuit Labs i izdavač Paradox Interactive, ističući da je ta poznata spisateljica, kritičarka videoigara, novinarka i narativna dizajnerica “donijela svježe ideje u ovaj projekt” te da će “mnogi od njezinih doprinosa biti prisutni u igri”, jednom kada igra izađe tijekom 2021. godine (podsjećamo, Bloodlines 2 ovoga je kolovoza ponovno dobio odgodu).

Mnogi su fanovi već prethodno primijetili da je Ellison sve reference rada na igri Vampire The Masquerade – Bloodlines 2 nedavno uklonila sa svih svojih društvenih mreža, a jučer se saznalo i da je novi posao dobila u studiju League of Geeks, poznatom po igri Armello.

Je li Ellison napustila Hardsuit Labs i rad na igri Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 zbog rada u novom studiju ili se tu radi o nekom dubljem problemu, i dalje nije točno poznato, a kako ističe nekoliko portala, izdavač Paradox Interactive odbio je direktno komentirati razloge.

Neki vjeruju da je njezin rad na priči završen te je odlazak dalje bio logičan korak, a neki vjeruju da je to nastavak problema s igrom i možebitno veoma loš menadžment, s obzirom da je prije nekoliko mjeseci neočekivani otkaz dobio glavni pisac igre Brian Mitsoda, koji je zaslužan za kultni prethodni nastavak igre iz 2004. godine.