Hardsuit Labs, developeri igre Vampire: The Masquerade – Bloodelines 2, otpustili su dosadašnjeg glavnog narativnog dizajnera igre Briana Mitsodu te kreativnog direktora Ka’ai Cluneyja. Podsjećamo, ova otpuštanja dvije ključne figure u razvoju igre dolazi nakon odgode koja je igru pomaknula na 2021. godinu. U istoj toj objavi spominjali su se i neke organizacijske promjene koje su očito uključivale i otpuštanja. 

Izdavač Paradox Interactive i developeri Hardsuit Labs na stranicama igre izbacili su novi update u kojem su se zahvalili Mitsodi i Cluneyju te im zaželjeli sreću u svim budućim poslovnim pothvatima. Zanimljivo je i što obavijest kaže da je ovo bila zajednička odluka Paradoxa i Hardsuita. Ulogu kreativnog direktora na Bloodlines 2 preuzet će Alexandre Mandryka koji je prethodno radio na serijalima Assassin’s Creed, Far Cry i Warhammer 40K. 

Mitsoda, koji je radio kao dizajner i pisac na originalnim Bloodlinesima u potpunom je šoku zbog otpuštanja jer kaže da ga uopće nije očekivao. U podužoj izjavi za Rock Paper Shotgun rekao je kako je radio na igri posljednjih pet godina te da je priča i glavnih set likova inicijalno zamišljen u njegovoj dnevnoj sobi. Kaže da je bio zadužen za narativ otpočetka te da nikada nitko nije dao ni naslutiti da nije uspješno obavljao svoj posao. 

“Koliko ja znam, nijedna odgoda Bloodlinesa 2 nije bila uzrokovana zbog razvoja narativa. Ponosan sam na posao koji smo moj tim i ja napravili. Kada će se taj rad vidjeti i u kakvoj formi meni je sada potpuno nepoznato.”, rekao je Mitsoda te nadodao kako mu jako puno znači podrška fanova. “Nadam se da će konačni proizvod zadovoljiti fanove kako smo i zamislili”, zaključio je Mitsoda.