“Tko čeka, taj i dočeka”, kaže dobra stara poslovica koje se, priznajemo, nismo baš u stanju držati kad se radi o nadolezećem akcijskom immersive sim RPG-u Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 kojega čekamo već neko vrijeme. Kao što smo nekako i očekivali s obzirom da je sve što smo dosad o igri vidjeli u kontekstu gameplaya djelovalo podosta grubo i nedovršeno, razvojni studio Hardsuit Labs i izdavač Paradox Interactive danas su najavili da ovaj nastavak kultne igre ponovno dobiva još jednu odgodu te je ovoga puta prebačen na 2021. godinu.

Vijest o tome dolazi putem službenoga twitter profila igre, a odgoda dolazi i uz konkretno objašnjenje koje je zapravo logično svima koji od početka prate razvoj igre Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2. “Zbog razine kvalitete i ambicija koje smo si postavili, donijeli smo tešku odluku da trebamo još vremena“, počinju u tweetu CEO i suosnivač studija Hardsuit Labs Andy Kipling i Jakob Munthe, produkt menadžer iz izdavačke kompanije Paradox Interactive.

To znači da naš cilj izlaska u 2020. više nije moguć. Pomicanje izlaska jedna je od promjena koje donosimo kako bismo osigurali najbolje moguće iskustvo igrača“, nastavljaju u službenoj objavi, ističući i da će više informacija o novom datumu izlaska, ali i o određenim organizacijskim promjenamapodijeliti u narednim mjesecima.

Dodat ćemo kako nas je ova odgoda bacila na razmišljanje te je moguće da je jedan od razloga za to i činjenica da je, uz nekoliko drugih prominentnih pisaca, na priči igre radio Chris Avellone, koji je tek nedavno optužen za seksualno zlostavljanje te je Paradox Interactive, kao i mnogi drugi studiji i kompanije, prekinuo odnose s njim. Naravno, priča igre već je davno napisana, no prekid odnosa potencijalno znači i izbacivanje kompletnog story sadržaja na kojemu je nekad legendarni pisac igara direktno radio. Službenu potvrdu o tome nemamo, no čini nam se kao logičan ili, bar donekle moguć zaključak.

Nadalje, posljednja značajnija odgoda igre Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 stigla je prošle jeseni, kada je  odgođen s prvog tromjesečja 2020. na nedefinirani datum u ovoj godini, a s obzirom da u posljednjih godinu dana nije bilo gotovo nikakvih novih informacija o igri izuzev trailera (sa CGI scenama i par kadrova gameplaya) kroz koji smo ovoga svibnja saznali da igra stiže i na Xbox Series, bilo nam je sasvim logično da igra i dalje nije spremna za izlazak.

Hoće li se Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, unatoč kultnom statusu prethodnika, pretvoriti u jednu od najočekivanijih igara u posljednjih nekoliko godina, ostaje vidjeti.