Ovaj tjedan obilježio je sajam gamescom koji je po broju posjetitelja najveći sajam u svijetu koji se bavi igraćom industrijom. Köln je do sljedeće godine zatvorio njegova vrata, a mi smo dobili solidnu količinu novih informacija za razne igre, od onih koje su tek prvi put najavljene do onih koje su već na tržištu i dobivaju dodatke, preinake i slično.

Prvi i drugi dan u tjednu su služili kao pripreme za sajam, pa smo i prije njegovog početka dobili obavijest o tromjesečnoj odgodi novog nastavka u serijalu Final Fantasy, Respawn je objavio kako multiplayer beta njihovog Titanfalla 2 neće biti dostupna na PC-ju, otvorena beta Battlefielda 1 dobila je također svoj datum izlaska, a Sony Santa Monica je izdao igru Bound ekskluzivno za PS4 u kojoj se nalazite u ulozi plesačice.
Tjedni sažetak; 15. – 21. kolovoza 2016
U srijedu je gamescom službeno započeo, a s njim i najave nekih novih stvari. Activision je predstavio novi zombi mod za Call of Duty: Infinite Warfare, Bandai Namco je najavio novu igru imena Get Even, dok u kutku reizdavanja starih stvari imamo potencijalne remastere Mass Effect igara te prikaz remastera prvog BioShocka koji stiže uskoro. Vraćamo se opet malo na nove najave s Metal Gear Surviveom kojeg je predstavio Konami i izazvao izuzetno negativnu reakciju kod igrača, dok je nova Overwatch mapa Eichenwalde imala suprotan učinak.

Za kraj tjedna nas je Square Enix informirao kako ćemo dosadašnju PS4 ekskluzivu NieR Automatu moći zaigrati i na računalima, dio ekipe Reboota koji je bio na gamescomu isprobao je Watch_Dogs 2, a simulacija izgradnje grada Cities: Skylines dobiva ekspanziju s prirodnim katastrofama.

Kao dodatnu vijest ćemo spomenuti SCUM, novi projekt na kojem rade hrvatski razvojni timovi Croteam i Gamepires za kojeg kažu da predstavlja pomak u survival žanru. Više o njemu možete pročitati ovdje. Iza nas je još jedan solidan tjedan, iako zbog nedostatka održavanja velikih konferencija na ovogodišnjem gamescomu nije bilo onoliko novosti kao prošle godine. Za 10 dana započinje PAX West, pa smo sigurni da će i za vrijeme tog sajma timovi i izdavači imati zanimljive vijesti za nas.