Overwatch nas ovaj puta vodi u Njemačku, i to u malo selo Eichenwalde nadomak Stuttgarta. Ovu novu mapu upravo možete odigrati na gamescomu, a uskoro će biti dostupna i svim igračima Overwatcha.

Eichenwald je mapa stilom slična King’s Row ili Numbani mapama, što znači da počinje obranom kontrolne točke, a ako se kontrolna točka ne obrani, payload se prati mapom do konačnog cilja. Ili, ako kao mi igrate kao Lúcio, vi sjedite na payloadu i molite ostatak tima da se skupi oko vas da ih možete healati, dok vas oni uopće ne slušaju i trčkaraju mapom napucavajući se s protivničkim timom.

Prikazan nam je kratak video Eichenwalde mape, ali bez heroja, tako da smo mirno i detaljno mogli proučiti što nam je Blizzard pripremio. Eichenwalde je ubavo njemačko selo rustikalne arhitekture, trgovina sa satovima koji potiho otkucavaju, i s masivnim srednjevjekovnim dvorcem na brdu. Ipak, idila je samo prividna, jer je ovo selo napušteno još od Omnic Crisisa (velikog sukoba ljudi i robota, ako pratite Overwatch priču). Na ulicama leže tenkovi i mehanički kosturi Omnica koji hrđaju na suncu.

Adam Gershowitz, jedan od producenata za Overwatch nam je za vrijeme Q&A sessiona otkrio kako je ovo selo bilo poprište jedne od posljednjih bitaka u Omnic Crisisu u kojoj je zajedno sa svojim odredom Crusadera, velikih oklopljenih vitezova, sudjelovao i Reinhardt, jedan od Overwatch heroja. Na mapi ćemo susresti i ono što je ostalo od Baldrica, Reindhardtovog mentora, i vidjeti njegovo odijelo kako sjedi na prijestolju u dvorcu. To odijelo uskoro će biti dostupno kao legendarni skin za Reinhardta.

U ostalim Overwatch vijestima, danas poslijepodne u 18 sati po našem vremenu Blizzard će na gamescomu debitirati novi kratki animirani film. Pod naslovom The Last Bastion, ovaj film bavi se piskutavim robotom iz igre kojeg svi volimo (mrziti). Ako niste u Kölnu, bez brige, sve ćete moći vidjeti na livestreamu.