Bandai Namco Entertainment su nam na sajmu videoigara gamescom iza zatvorenih vrata dopustili da isprobamo njihov novi IP o kojemu se dugo šuškalo i nagađalo, a sada konačno znamo o čemu se radi – Get Even je igra iz prvog lica s puno istraživanja, malo pucanja, i velikom količnom apsolutne zbunjenosti.

Vi ste gospodin znan samo kao Mr. Black, i misija vam je spasiti bespomoćnu djevojku Grace. To ćete učiniti uz pomoć svog vjernog mobitela koji na sebi ima nekoliko aplikacija – kameru, kojom možete tražiti dokaze, UV svjetlo koje otkriva toplinske tragove, kartu, te aplikaciju kojom vidite tragove krvi u prostoru.

Get Even

Na prvi pogled se čini jednostavno, ali postoji kvaka – sve što vidite oko sebe nije nužno stvarno, i ne događa se možda u prostoru oko vas, već postoji samo u vašoj glavi. A ni Mr. Black možda nije vaše pravo ime. Sveopćoj konfuziji pridonosi i glas tajanstvenog Mr. Reda, koji vam govori da samo smireno istražujete i ne brinete se – naime, sve je to dio tretmana.

Get Even isprobali smo na PlayStationu 4, a imali smo priliku prošetati derutnim zgradama, podzemnim tunelom, i umobolnicom u kojoj su se nekada izvodili izopačeni eksperimenti. Osim šetanja, slikanja i ponekad pucanja, u ovoj demo verziji imali smo i dvije zagonetke, koje su obje bile iste – pritisneš gumb, on ne radi, na mobitelu uključiš aplikaciju za praćenje toplinskih tragova ne bi li pronašao kutiju s osiguračima i osposobio gumb ili sklopku.

Get Even izgleda kao zanimljiva mješavina horora i istraživanja, a hoće li Mr. Black uspjeti spasiti Grace i doznati tko je on uopće, a tko je Mr. Red i kakav je to njegov tretman, doznat ćemo na proljeće 2017., kada Get Even izlazi za PlayStation 4, Xbox One i PC.

Get Even