Electronic Arts trenutno ima hrpu toga na tanjuru, jer pod sobom ima niz studija koji punom parom rade na novim igrama. Nakon lipanjskih live eventova u sklopu sajma E3, onaj najbombastičniji i najinteresantniji, čini se, bit će upravo Electronic Artsov EA Play Live koji se odvija 22. srpnja s početkom u 19h i zasada službeno donosi novosti o nekim ranije najavljenim igrama.

Spekulacije se šire svuda po internetu i svi željno iščekuju saznati što ćemo sve, osim poznatih igara, novoga vidjeti na toj press konferenciji. Od glasina da se Respawn Entertainment sprema najaviti nastavak igre Star Wars Jedi: Fallen Order, pa do onih da EA Motive radi na novoj igri Dead Space koja će navodno biti remake, ali i svojevrsni reboot serijala. Insideri industrije kažu da novi Dead Space crpi inspiraciju iz Capcomovih fenomenalnih remakeova Resident Evil 2 i 3 i navodno donosi najmodernije vizuale i nove gameplay mehanike, a original koristi kao “snažni temelj”.

Battlefield 2042 i Apex Legends dominiraju

No, jedno je od sinoć sigurno: BioWare je objavio da neće biti dijelom eventa EA Play Live te potvrdio da ne očekujemo nikakve novosti za novi Dragon Age 4 na kojemu studio radi već više od četiri godine, kao niti za novi Mass Effect koji je premijerno prikazan u prosincu 2020. na eventu The Game Awards. Naporno rade i na uzbudljiom novom sadržaju i sinoć najavljenoj velikoj ekspanziji za Star Wars: The Old Republic, pa su im ruke, kažu, pune posla.

Ono što je, pak, zasada potvrđeno za EA Play Live, koji će trajati 40 minuta, svakako su igre Battlefield 2042, Apex Legends i simpatična uvrnuta avantura Lost in Random, koja spaja istraživanje s bacanjem kocaka nalik D&D-u. Ta igra najavljena je još na sajmu E3 2019, a srpanjski EA Play Live donosi njezin premijerni gameplay prikaz.

Službeno otkrivanje novog nastavka pucačine Battlefield 2042 odvilo se početkom prošloga mjeseca, a potom je, kroz druge eventove u sklopu sajma E3 2021, premijerno prikazan i gameplay iz igre, pa vjerujemo da će EA-ov studio DICE sada, na eventu EA Play Live, ponuditi još dublji uvid u najočekivaniju pucačinu godine. S druge strane, fanovi battle royale pucačine Apex Legends nadaju se otkrivanju novih likova i nove mape.

Spotlight epizode kroz čitavi srpanj

Bit će tu, naravno i niz drugih igara i novosti koje Electronic Arts ostavlja kao iznenađenje, no u međuvremenu su potvrdili i da će tijekom mjeseca srpnja, uoči samog eventa, održati i četiri uvodne epizode pod nazivom Spotlight Series. Svaka epizoda bit će tematska i fokusirat će se na nekoliko igara, studija i žanrova. Prva stiže idući četvrtak, 8. srpnja i fokusira se na budućnost Electronic Artsovih pucačina (Battlefield 2042, Apex Legends, a možda i još nešto novo vezano uz Titanfall?)

Druga Spotlight epizoda stiže u utorak, 13. srpnja s velikim fokusom na manje indie studije pod EA-om i takozvani program EA Originals, u sklopu kojega su dosada izlazile fantastične igre kao što su Unravel 1 i 2 te A Way Out ludog Josefa Faresa koji je nedavno izbacio i fenomenalnu kooperativnu igru It Takes Two. Fares će ujedno i voditi program druge epizode.

Treća i četvrta epizoda bit će u potpunosti posvećene EA SPORTS igrama i odvijaju se u ponedjeljak i utorak, 19. i 20. srpnja. Prva donosi pogled na novosti o igri Madden NFL 22, dok se druga vrlo vjerojatno fokusira na premijernu najavu nove igre FIFA 22. EA nije htio specificirati, ali više su nego očiti isticanjem da se radi o super novom izdanju ekstremno popularnog sportskog serijala.

Direktor igre Assassin’s Creed Valhalla prešao iz Ubisofta u Electronic Arts

Ne propustite EA Play Live 22. srpnja

I to je otprilike to što se tiče očekivanja i službenih potvrda za online event EA Play Live koji se odvija 22. srpnja s početkom u 19h putem Electronic Artsovih YouTube i Twitch kanala. EA ističe da nas očekuju nove gameplay premijere i iznenađenja, uz primarni fokus na igre koje izlaze vrlo brzo te da zato neće biti pogleda na projekte koji su još daleko od izlaska (kao što su očito novi Dragon Age i Mass Effect).

Priznajemo, mi se najviše radujemo dobiti službenu potvrdu da EA Motive zaista radi na remakeu igre Dead Space, jednom od možda najinteresantnijih akcijskih horor igara i serijala u posljednjih više od deset godina koji je naglo ugašen zbog loše prihvaćenog trećeg nastavka iz 2013. godine i to zbog znatno manjeg naglaska na horor, a više na akciju, kao i zbog EA-ovog naprasitog ubacivanja mikrotransakcija. Šuška se, šuška da na novom Dead Space remakeu/rebootu radi bivši direktor igre Assassin’s Creed Valhalla koji je tek nedavno prešao u EA Motive, a o tome smo više pisali na ovome linku.