Jučerašnja Electronic Artsova press konferencija EA Play, održana uoči sajma E3 2019 bila je u znaku EA-ovih šest najvećih igara, a to su Star Wars Jedi: Fallen Order, Apex Legends, Battlefield V, FIFA20, Madden NFL i Sims 4. No to nije sve što će EA ove godine najaviti, stoga su pored press konferencije željeli istaknuti i rad nekoliko manjih studija.

Naravno, radi se o njihovom programu EA Originals, pod kojim Electronic Arts daje podršku manjim nezavisnim studijima čiji projekti su interesantni i inovativni. Tako su jučer nakon pressice izbacili i kratki video naziva “Small Studios – Great Games“, u kojemu su dali kratki presjek studija čije su igre već prethodno zaživjele u sklopu programa EA Originals i od kojih uskoro možemo očekivati nove najave igara!

Concept art igre Lost in Random, na kojoj radi studio Zoink!

Naravno, tu su Hazelight i Josef Fares, u čijoj smo igri A Way Out kroz EA Originals uživali prošle godine. Nažalost, još ne znamo koji je njihov novi projekt, no EA je obznanio da možemo očekivati još jedno kooperativno narativno iskustvo s novim pogledom na suradnju igrača. Nakon Hazelighta, tu je studio Zoink! koji nam je na isti način prošle godine donio igru Fe, a trenutno radi na novoj igri imena Lost in Random. Iako zasada nemamo puno detalja, poznato je da će, kao i Fe, ova igra imati predivne vizuale i biti mješavina strategije i akcije.

Zatim je tu studio Jo-Mei Games, čiju avanturu Sea of Solitude na tržištu očekujemo za manje od mjesec dana (5. srpnja) te studio Glowmade, čija nova igra nosi naziv RustHeart. Bit će to SF akcijski RPG s naglaskom na kooperativnom igranju, a poznato je da ćemo preuzimati ulogu istraživača u vanzemaljskom “multiverzumu” i imat ćemo robotskog pomoćnika.

Dok čekate detaljnija otkrivanja novih EA Originals igara, više informacija možete pratiti putem službene stranice programa EA Originals – na ovome linku, a u nastavku pogledajte što čelnici svih gore spomenutih studija imaju za reći o svojim igrama i inspiraciji koja ih vodi naprijed.