Lost in Random je nova igra razvojnog studija Zoink (poznati po jednako simpatičnom platformeru Fe kojeg je izdao Electronic Arts u sklopu programa EA Originals). Igra je originalno najavljena prošle godine, a sinoć je u sklopu eventa EA Play Live 2020 dobila novi trailer.

Kao što smo i pisali u lipnju 2019. godine, Lost in Random bi trebala biti akcijska avantura s elementima strategije uz predivne i simpatične vizuale, a prema napokon konkretnijem novom gameplay teaser traileru, čini se da više naginje avanturi i prostornim zagonetkama, dok se strateški element oslanja na kocke, što je direktno vezano i uz priču igre.

Priča prati djevojčicu Even u kraljevstvu zvanom Random (engl. “nasumično”) kojim vlada doslovna kocka nalik na D20 iz igre Dungeons & Dragons, određujući sudbinu stanovnika nasumičnim brojevima. Djevojčica će se udružiti s još jednom kockom, odnosno kompanjonom zvanim Dicey te će se njih dvoje odvažiti na put i zajedno istraživati svijet te se boriti protiv kojekakvih čudovišta.

Sveukupno se čini da će to biti prava poslastica za sve ljubitelje avantura i platformera 2000-ih godina, a svojim vizualnim stilom mnoge će podsjetiti na animirane filmove slavnog redatelja Tima Burtona ili, pak, na serijal igara American McGee’s Alice, uz mračni prizvuk i uvrnute vizuale. Nažalost, još uvijek nije poznato na koje platforme stiže Lost in Random, ali znamo da izlazi okvirno 2021. godine.