Tijekom posljednjih godinu dana otkako se svijet upoznao s igrom Assassin’s Creed Valhalla, razvojni studio Ubisoft napustilo je nekoliko zaposlenika koji su držali visoke pozicije u kompaniji i na tom projektu.

Najistaknutiji od njih bio je Valhallin kreativni direktor Ashraf Ismail koji je prije točno godinu dana, u lipnju 2020., prvotno odstupio s pozicije kreativnog direktora, kada je javno optužen za nevjeru i laganje o svom bračnom statusu, da bi samo dva mjeseca kasnije, u kolovozu, nakon interne istrage bio i u potpunosti otpušten iz Ubisofta.

Studio je u međuvremenu (ali svojom voljom i pod dobrim odnosima) napustio i narativni direktor Assassin’s Creed Valhalle – Darby McDevitt koji je, nakon deset godina rada u Ubisoftu, prešao u drugi studio. Tako smo ovoga vikenda saznali da je projekt i Ubisoft sada napustio i Eric Baptizat, sami direktor igre, i to nakon punih 16 godina rada u tom poznatom studiju. Baptizat je bio ključni član tima u serijalu unazad nekoliko godina te je kao glavni dizajner radio i na igri Assassin’s Creed Origins.

Dead Space 2 koštao 60 milijuna dolara, EA smatrao da je podbacio

Ono što je najinteresantnije u ovoj priči je da je Baptizat iz Ubisofta prešao u drugi veliki studio, Electronic Artsovu internu podružnicu EA Motive. Taj je tim, naime, zaslužan za Star Wars Battlefront II te prošlogodišnji uspješni Star Wars: Squadrons, a upravo oni navodno rade na novoj Star Wars igri, dok još svježija šuškanja govore da rade i na novoj igri u serijalu Dead Space.

Ni Electronic Arts niti sami Baptizat nisu htjeli konkretnije komentirati na čemu njihov novi direktor igre sada radi u studiju EA Motive, no glasine o novom Dead Spaceu sve su glasnije na internetima te dolaze iz sve više različitih izvora. Mnogi poznati leakeri tvrde i da se radi o “reinterpretaciji”, odnosno o potencijalnom remasteru ili remakeu, a ne o novom nastavku tog neprežaljenog serijala kojega je EA ugasio zajedno s njegovim razvojnim studijem Visceral Games prije već nekoliko godina.

Lako je moguće da ćemo o novoj igri Dead Space saznati već idućega mjeseca, kada je najavljena livestream prezentacija EA Play Live koja se, mjesec dana nakon E3-ja, održava 22. srpnja s pred-showom koji počinje u 19h po našem vremenu.