Electronic Arts i studio DICE napokon su službeno najavili novi nastavak serijala Battlefield, koji nosi naziv Battlefield 2042. Vizualno spektakularni premijerni trailer pokazao je što su glasine i tvrdile, a saznali smo i datum izlaska igre.

Za početak, novi Battlefield neće imati singleplayer kampanju niti battle royale mod, već će biti isključivo multiplayer igra. Radnja će biti smještena u moderno doba, očigledno u 2042. godinu, ako je suditi po nazivu igre. Službena stranica igre daje malo konkretnije informacije. Amerika i Rusija na rubu su rata, a sukobi traju već desetljećima, generirajući iskusne, ali raseljene borbene veterane. Ovi stručnjaci koriste svoje vještine za oblikovanje budućnosti za koju se vrijedi boriti.

Očekuju nas i epska bojna polja koja će se mijenjati, pa će igra tako nuditi čak 7 golemih mapa, koje će podržavati do 128 igrača istovremeno. Tako će nas novi Battlefield povesti na put od gradova Seoula do pustinja Egipta, a svaka će mapa biti jedinstveno iskustvo, u kojemu će prirodni uvjeti i okolina imati veliku ulogu.

Naravno, na raspolaganju ćemo imati ogromni arsenal oružja, gadgeta i vozila, pozivati robotske pse u bitku, koristiti privlačnu kuku i letjeti pomoću wingsuita. Uloge igrivih likova također će biti bitne, pa ćemo birati iz selekcije Specijalista kroz novo implementirani sustav squadova, baziranih na već postojećem setu četiri igrive klase.

Fotke iz igre, podijeljene nešto ranije prije otkrivanja, procurile su putem Electronic Artsove platforme Origin, no sada su službeno ponovno dostupne i možete ih, zajedno s još nekim detaljima o igri, vidjeti i na ovome linku. Dotada, EA najavljuje da gameplay premijera igre stiže ove nedjelje, 13. lipnja, očigledno u sklopu digitalnog eventa E3 2021.

Dotada, poznato je da Battlefield 2042 izlazi 22. listopada za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X/S, a igru ćemo moći i testirati već ovoga ljeta. Kratkotrajno i ograničeno alpha testiranje odvijat će se ovoga srpnja, a nekad uoči izlaska igre, bit će i otvoreno beta testiranje.

Također, ukoliko ste vični prednaručivanju igara, ističemo da su prednarudžbe odmah krenule i to na svim dostupnim platformama (Steam, Epic Games Store, Origin, PS Store, Microsoft Store). Klikom na svaki specifični link, provjerite igrine brojne pakete i što koji donosi.