Codemasters, iznimno poznati britanski razvojni studio i izdavač, koji se proslavio trkaćim i sportskim igrama kao što su serijali Colin McRae Rally, TOCA Race Driver, Formula 1, Grid i brojne druge, danas je službeno objavio da su kupili Slightly Mad Studios, još jedan britanski razvojni studio koji je također specijaliziran za izradu trkaćih igara i simulacija, među kojima su nam najpoznatiji Project CARS i Need for Speed: Shift.

Ovom akvizicijom Slightly Mad Studiosa, Codemasters je praktički postao vodeći i u principu najveći razvojni studio i izdavač trkaćih videoigara na svijetu, a broj zaposlenih u kompaniji Codemasters sada je porastao na gotovo 700 ljudi. Kako navode s portala Gamesindustry.biz, ova akvizicija i kupnja Slightly Mad Studiosa koštat će sveukupno 30 milijuna američkih dolara – 25 milijuna u gotovini i 5 milijuna u dionicama.

Codemasters je sada postao najveći studio i izdavač na svijetu, usmjeren na trkaće igre

Oduševljeni smo što smo doveli ovaj nevjerojatni razvojni studio u našu Codemasters obitelj, a to nas nedvojbeno etablira kao globalnu silu u razvoju trkaćih igara“, o kupnji Slightly Mad Studiosa rekao je Codemastersov izvršni direktor Frank Sagnier. Riječi hvale imao je i osnivač i direktor Slightly Mad Studiosa – Ian Bell, koji će i u budućnosti zadržati svoju poziciju u studiju, unatoč akviziciji: “Naš kombinirani portfolio trkaćih igara je zavist industrije, a ovo novo partnerstvo omogućit će nam da učimo jedni od drugih, dijelimo resurse i iskoristimo prednosti novih i rastućih platformi i tehnologija“.

Što se tiče budućih planova Slightly Mad Studiosa, zasada znamo da rade na još uvijek nenajavljenom holivudskom trkaćem blockbusteru. Šuška se da će to biti igra bazirana na filmskoj franšizi Fast and Furious, koji bi zbog ove akvizicije bio pod izdavačem Codemasters, a još uvijek nije potpuno jasno u kojoj su fazi planovi izrade “najjače konzole ikad”, o kojoj je Slightly Mad Studios brujao na sve strane početkom ove godine. Posljednja vijest o tome stigla je u travnju, kad se saznalo da ipak neće moći nositi ime The Mad Box.