Razvojni studio Codemasters i izdavač Electronic Arts upravo su najavili F1 2021, službenu igru prvenstva FIA Formula One World Championship 2021.

Bit će to prva Codemastersova igra u serijalu Formula 1, koju izbacuju pod okriljem Electronic Artsa, koji ih je kupio u veljači ove godine za 1.2 milijarde dolara. Novi nastavak serijala F1 donosi veliki vizualni napredak u odnosu na prethodnike, a s obzirom na to je ovo prva igra u serijalu, koja dolazi i na next-gen konzole PlayStation 5 i Xbox Series X|S, Codemasters se diči i ultra brzim učitavanjima.

Igra će sadržavati sve službene timove, vozila i staze službenog stvarnog natjecanja i utrke FIA Formula One World Championship 2021, a od igrivih modova, tu je potpuno novi story mod i kampanja zvana Braking Point. Ona će nam omogućiti da se iz ranga Formula 2 uzdignemo u visine i postanemo zvijezda Formule 1.

Osim kampanje, tu i Career mod za dvoje igrača, koji će biti i kooperativan i kompetitivan. Vraćaju se i značajke prethodnog nastavka F1 2020, pa su tu My Team, zatim split-screen mod za dva igrača i druge mogućnosti.

F1 2021 izlazi 16. srpnja ove godine za PC (Steam), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S. Prednarudžbe su otvorene već od danas, a igra u Standard izdanju košta 60 eura, odnosno 75 eura u Deluxe izdanju.