Slightly Mad Studios – razvojni studio iz Velike Britanije koji će mnogima biti poznat po sportskim igrama Project Cars i Need for Speed: Shift na samom početku ove godine iznenadio je gaming svijet tako što su najavili da rade na vlastitoj igraćoj konzoli za koju su tada najavili da će biti “najjača konzola ikad napravljena”.

Puno više informacija o samoj konzoli prikazali su također u siječnju, nekoliko dana nakon prvotne vijesti, o čemu smo pisali ovdje. Kao što je bilo poznato od samoga početka i prvog dana najave, njihova konzola trebala se zvati The Mad Box, no prije nekoliko dana internetom se proširilo kako će studio ipak morati promijeniti ime i to ni manje ni više nego zbog činjenice da postoji jedna francuska kompanija koja radi casual igre te nosi gotovo isto ime – Madbox.

Naime, Slightly Mad Studios ovoga je siječnja pri Europskoj organizaciji IP-a (EUIPO) podnijela zahtjev za registriranjem zaštitnog znaka na ime “Mad Box”, a prema pravilniku organizacije, prije odobrenja zaštitnog znaka druge kompanije imaju rok od tri mjeseca tijekom kojih mogu podnijeti prigovor ukoliko ga imaju.

Tu u priču dolazi spomenuta francuska kompanija MadBox, koja je još 25. ožujka podnijela prigovor, navodeći da “postoji vjerojatnost da će se javnost zbuniti” identičnim imenom konzole studija Slightly Mad Studios. Kako sada stvari stoje, ekipa iz Slightly Mad Studiosa to je shvatila ozbiljno te su 5. travnja povukli svoju inicijalnu prijavu za zaštitni znak na ime “Mad Box”. No izuzev povlačenja zahtjeva za registracijom imena, zasada se još uvijek nisu službeno oglasili o čitavoj situaciji, a trenutnonema ni novih informacija o tome kako će se njihova nadolazeća konzola zapravo zvati.