Prošli tjedan, Slightly Mad Studios – developeri koji stoje iza Project Cars 2 – najavili su da će se okušati u proizvodnji vlastite konzole.

Ian Bell, CEO, tada je tweetao o nadolazećoj konzoli pod nazivom The Mad Box. Danas je Bell preko svog Twitter računa objavio više konceptualnih slika, tražeći od zajednice feedback oko dizajna.

Također, zamućeni su dijelovi o internim specifikacijama pošto se studio oko toga još dogovara.

Prvi dizajn, koji možete vidjeti ispod, je Bell nazvao drečavim, napominjujući da će u finalnom dizajnu vjerojatno smanjiti vizualni intenzitet.

Drugi dizajn koji je Bell podijelio je više-manje potpuna suprotnost prvom. Vizualno je smiren, s čistim bojama i s malo detalja, te mekšim crtama.

Za treći dizajn Bell napominje da je najstandardniji, te da inspiraciju vuče od Project Cars logoa.

Za četvrti dizajn Bell napominje da mu je osobni favorit, a izgleda kao određeni kompromis između prvog i trećeg dizajna, sa snažnim neonskim osvjetljenjem a opet čistim linijama.

Što se specifikacija same konzole tiče, nema puno detalja. Prema dostupnim informacijama, The Mad Box će biti poprilično lagana konzola, s mogućnošću sinkronizacije s ostalim Mad Boxovima. Bell objašnjava da prvi dizajn koncept sadrži antenu i komunikacijsku opremu u ručkama.

Što se veličine tiče, bit će ekvivalentna konkurenciji što se tiče dimenzija, ali i cijene. Bell je, začuđujuće, napomenuo da će ranoranioci što se kupnje konzole tiče, platiti više u odnosu na ljude koji konzolu kupe kasnije, s obzirom da će cijena samog hardwarea padati kako se prodaja bude povećavala.

Također, ukoliko ste fetišist fizičkih izdanja igara, mogla bi vas razočarati činjenica da će konzola najvjerojatnije biti digital-only, s obzirom da nijedan od koncepata u sebi ne sadrži DVD/Blu Ray pogon. Kontroler je u planu, no o njemu nemamo previše detalja, s obzirom da je još uvijek u proizvodnji!

Sama konzola bi trebala podržavati cross platform. Bell kaže da će dopustiti da samo s jednim klikom postoji mogućnost spajanja sa svim glavnim konzolama – PS4, Xbox One i PC, što će svakako omogućiti tehnologija koja bi trebala pogoniti The Mad Box.

The Mad Box bi trebao podržavati jedan od dva moguća operativna sustava, dok će dev kit vrtiti oba.

Naravno, svima je jasno da ekskluzive stvaraju i ruše konzole, pogotovo gledajući uspjeh PS4, odnosno neuspjeh Xbox One te odnos primamljivih ekskluziva između te dvije konzole. Bell je na pitanje ekskluziva odgovorio da je to prije svega izbor developera, te da on osobno nije za ekskluzive te bi preferirao, u najgorem slučaju, vremenske ekskluzive, odnosno igre koje bi ograničeno vrijeme bile ekskluziva za The Mad Box. 

Ako se osjećate posebno kreativno, možete sudjelovati u de-facto natjecanju za najbolji slogan. Bell obećava da će najbolji slogan sretnom dobitniku osigurati 10 000 dolara i besplatne igre do kraja života (nije definirao odnosi li se to na život dobitnika ili konzole)