Prije dva mjeseca, odnosno u studenom prošle godine prenijeli smo sada zastarjelu vijest da gigantski izdavač Take-Two Interactive (vlasnik razvojnih studija kao što su Rockstar Games i 2K Games te igara i serijala BioShock, GTA, Red Dead Redemption, Max Payne, NBA 2K, Borderlands itd.) kupuje britanski studio Codemasters, poznat po nizu trkaćih igara. Ispada da kupnja ipak nije prošla, jer drugi gigant – EA ponudio je još više novca za kupnju Codemastersa.

Take-Two je kupnju i transfer trebao finalizirati u prvom kvartalu ove godine, no već sada, početkom kvartala, izašli su iz trke. Njihova originalna ponuda iznosila je 994 milijuna dolara – za mrvicu manje od milijardu, a Electronic Arts je sada ponudio 1,2 milijarde dolara i postao glavni kandidat za kupnju Codemastersa. Kako prenosi portal GamesIndustry.biz, odbor direktora u Codemastersu na to je odmah reagirao i povukao preporuku za prodaju kompaniji Take-Two.

Take-Two se pomirio s gubitkom trke te su u izjavi istaknuli da im je ova velika ponuda propala, ali da će “nastaviti istraživati selektivno organske i neorganske prilike za povećanje dugoročnog rasta kompanije i isporučivati rezultate dioničarima“. Čekamo službenu objavu Electronic Artsa te finaliziranje kupnje.