Svjesni smo da mnogi tjedan provode opterećeni poslom, pa tu i tamo propuste koju važnu novost iz svijeta video igara. Srećom, vaš Reboot je tu da spasi stvar. I ovog vam vikenda donosimo novi tjedni pregled koji na jednom mjestu donosi sve važnije momente iz gejmerskog tjedna.

Tjedan na izmaku počeo je snažno, velikom najavom Kickstarter kampanje za System Shock Remastered koja bi trebala biti pokrenuta krajem lipnja ove godine. Cilj kampanje još uvijek se ne zna, no vjerujemo da fanovi serijala već vade svoje kreditne kartice. Na planove za budućnost osvrnuo se i Nintendo, potvrdivši da planira početi snimati filmove temeljene na svojim popularnim serijalima, a nije ostao dužan ni Obsidian Entertainment potvrdivši da radi na novom nastavku Pillars of Eternityja.

Najave su nastavile i u drugoj polovici tjedna – Electronic Arts je potvrdio da će odlična platformska igra Unravel u dogledno vrijeme dobiti nastavak, dok je Image & Form Games potvrdio da će svoj Steamworld Heist prebaciti na Sonyjeve konzole (PS4 i Vitu). Kao šećer na kraju stigla je službena potvrda da Croteam radi na nastavku svog The Talos Principlea – što je ekskluzivno svijetu objavio naš Đuro s Nordic Gamesa 2016.

Ci5N5HoW0AArmhV

Tjedan je bio dobar za igrače koji žele igrati nešto novo. Na PC i PlayStation 4 stigla je simpatična indie platformska igra Life Goes On: Done to Death, a objavljena je i PC verzija donedavne PS4 ekskluzive Salt and Sanctuary. Na PC i PS4 stigao je i Shadwen. Kao potpune suprotnosti na tržište stu stigli Homefront: The Revolution i Total War: Warhammer. Potonji je ubrao mahom pozitivne ocjene, dok je Homefront od kritičara dobio vrlo gorku jezikovu juhu.

Volite besplatno? Nije problem, ovaj je tjedan donio i ponešto za vas. Sve ekspanzije World of Warcrafta odnedavno su uključene u osnovnu igru, a ako je pucanje faša furka za nula kuna možete ugrabiti i posljednje proširenje Battlefielda 4. Da stvar ne ostane na tome pobrinuo se Gearbox najavivši prvog besplatnog lika za svoj Battleborn, dok je Epic Games potvrdio da će idućeg vikenda omogućiti besplatni pristup Paragonu.

Presjek zaključujemo najimpresivnijom vijesti tjedna koja kaže da je Grand Theft Auto V isporučen u više od 65 milijuna kopija. WOW!