2K Games i Gearbox Software objavili su kako će prvi od pet novih, besplatnih igrivih likova u Battlebornu izaći 24. svibnja za vlasnike season passa i sudionike otvorene bete na PlayStationu 4, a 31. svibnja za sve ostale platforme. Imaju i točno vrijeme izlaska: 18 sati po našem vremenu.

Battleborn trenutno ima 25 igrivih heroja, a 24. svibnja najnovije pojačanje bit će im Alani, članica frakcije Eldrida koja je trenirala za liječnicu, ali spletom okolnosti prisiljena je postati ratnica. Ona je posljednja pripadnica svog reda nakon što je carstvo Jennerit, kojemu pripada glavni negativac u Battlebornu, Lothan Rendain, njezinom matičnom planetu ukralo sve oceane. Alanini napadi i sposobnosti koncentriraju se na njezinu moć kontrole nad morem kako bi nanjela bol ili izliječila svoje suborce.

Battleborn

Gearbox je na PAX Eastu pokazao mali teaser kako će izgledati ostali Battleborn heroji koje planiraju besplatno objaviti.

Iz Gearboxa kažu kako je Alani tek početak izdavanja besplatnog sadržaja za Battleborn.

Ovaj vikend najavljen je i Double XP Weekend, kada će svi igrači moći zaraditi dvostruko više XP-a sudjelovanjem u story i multiplayer misijama. Double XP Weekend počinje 20. svibnja (sutra) u 17 sati po našem vremenu, a završava u srijedu 25. svibnja, također u 17 sati.

Uživajte u produženom Battleborn vikendu, i u uvodnom filmiću iz igre (hvala, Kotaku!):