Kompanija Take-Two probija rekorde zahvaljujući sedam godina staroj, ali i dalje užasno popularnoj igri Grand Theft Auto V i multiplayer modu GTA Online. Navedeno je vidljivo iz financijskog izvješća za prvi kvartal fiskalne godine 2021 koje je dostupno na njihovim službenim web stranicama.

Nakon što smo Grand Theft Auto V u svibnju mogli besplatno preuzeti putem Epic Games Storea na tjedan dana, prodaja same igre je naglo skočila, te joj prodaja trenutno stoji na brojci od 135 milijuna prodanih primjeraka. Ako se prisjetimo samo kako smo sredinom svibnja pisali da je GTA V dostigao brojku od 135 milijuna prodanih primjeraka, logično je za zaključiti koliko je uspješna bila ta kampanja. Također, direktna posljedica kampanje je da je prvi kvartal fiskalne godine 2021. zapravo drugi najbolji period za tu igru još od njenog izlaska 2013. godine. Ovoj igri tu nikako nije kraj jer će na konzole iduće generacije stići njena poboljšana i proširena verzija.

Vrijedna informacija koju izdvajamo je ona s portala VG24/7 koji prenosi riječi CEO-a kompanije Take-Two Straussa Zelnicka, a koji pak ne vjeruje da će se cijena svih next-gen igara doista vrtiti oko brojke od 70 dolara, kao što je iz te kompanije potvrđeno za NBA 2K21.

Zelnick tvrdi da će se cijena postavljati za svaku igru posebno. “Skrenuo bih pažnju kako nije bilo povećanja cijene već zaista dugo iako su se troškovi poprilično povećali”, rekao je Zelnick investitorima i dodao kako to nije koordinirani potez svih izdavača. “S našeg stajališta to je (70$ op.a.) sasvim pristojna cijena s obzirom da se cijene nisu povećavale posljednjih godina”, tvrdi Zelnick.