Ekipa iz finskog studija Frozenbyte, najpoznatija po svom serijalu Trine, jučer je na tržište izbacila svoj novi akcijski naslov. Radi se o stealth igri Shadwen koju možete ugrabiti na većini servisa za digitalnu distribuciju igara u PC, Linux i OS X verzijama, te na PlayStation Storeu za PlayStation 4.

Kako stoji u službenom opisu Shadwen će nam ponuditi veliki otvoreni svijet smješten u srednjevjekovno okruženje, te od nas tražiti da napravimo sve što je u našoj moći da misiju dovršimo neopaženi. Jednom kad nas protivnici uoče igra je gotova, a kako ne bismo prelako gubili napredak Shadwen nam nudi „time-rewind“ mehaniku kojom ćemo vratiti vrijeme nakon pogreške.

Igra nudi nekoliko različitih pristupa, nasilne i nenasilne, a odabir smjera utjecat će na razvoj priče, naročito na odnos glavne protagonistice i mlade sirote pratiteljice Lily koja Shadwen prati na njenom putovanju.

Shadwen je u PC verziji dostupan za 14,99 eura, dok ga konzolaši mogu kupiti po cijeni od 129,99 kuna. Više informacija dostupno je na službenim web-stranicama.