Ove veljače Shigeru Miyamoto rekao je da s obzirom da se Nintendo vidi kao tvrtka koja se bavi “zabavom” općenito, te zbog toga se ne protivi ideji da Nintendov brend završi na velikom ekranu.

“Igre i filmovi čine se kao slični mediji, pa će ljudi prirodno očekivati da ćemo naše igre pretvoriti u filmove,” Miyamoto je tada rekao za Fortune. “Kada promotrimo Nintendovu ulogu kao tvrtke koja se bavi zabavom, sve više razmišljamo o tome kako se u to uklapaju filmovi.”

U nedavnom razgovoru s japanskim dnevnim listom Asahi Shimbum, Nintendov CEO Tatsumi Kimishima potvrdio je da Nintendo planira izdati cjelovečernje filmove u skoroj budućnosti. Ipak, neće se raditi o igranim, već o animiranim filmovima (bilo ručno ili kompjuterski animiranima), s obzirom da je Super Mario Bros. film iz 1993. (na slici) bio jako slabo primljen od strane publike.

Iako Nintendo planira biti uključen u produkciju tih budućih naslova, trenutno su u pregovorima s vanjskim partnerima što se tiče globalne distribucije. Kimishima nije rekao koja će intelektualna vlasništva Nintendo staviti na veliki ekran niti kada ćemo ih ugledati u kinima: samo je istaknuo da ove godine Nintendo neće izdati niti jedan film. Ako sve krene po planu, Nintendo bismo mogli gledati na velikom ekranu za manje od pet godina.

A što se tiče šuškanja da Nintendo producira TV seriju Legend of Zelda koja bi trebala biti “Igra prijestolja za obiteljsku publiku”, Satoru Iwata je to još u ožujku glasno demantirao.

Prava šteta, ako nas pitate, jer tako nećemo vidjeti novu, live-action verziju ove legendarne Linkove replike iz Zelda crtića iz 1989.