Prošla su dva mjeseca od posljednjih vijesti vezanih uz reizdanje originalnog System Shocka koji je izašao davne 1994. godine. Sada se opet javio razvojni tim zadužen za njegovu izradu, Night Dive Studios. Putem Facebooka su objavili kratak video koji kaže kako igra dolazi do “Kickstartera blizu nas 29. lipnja“.

Iako je tim krajem rujna prošle godine na Steamu izdao System Shock: Enhanced Edition koja prilagođava ovu igru modernim sustavima, odlučili su kako ovaj klasik koji kombinira RPG, akciju i pucačinu zaslužuje facelift. Remastered verzija igre imat će potpuno nov grafički engine, dok će sve ostalo biti rekreirano da bude što sličnije originalu.

Zasad nisu objavili ništa drugo – ni koliko će im sredstava trebati, ni zašto su se točno odlučili na crowdfunding – ali sigurni smo da ćemo sve detalje saznati na vrijeme. Osim reizdanja originala, trenutno je u izradi i System Shock 3 na kojem radi Warren Spector, čovjek koji je bio zaslužan (zajedno s ostatkom tima) za stvaranje prve igre.