Behaviour Interactive, izdavač i razvojni studio zaslužan za igre kao što su Dead by Daylight, adaptacije Pixarovih crtanih filmova u igre kao što su Rango, Brave, Ice Age te serijali Voltron, Transformers i drugi, sinoć je najavio novu 3D open-world puzzle avanturu pod nazivom Project S na kojoj radi mali nezavisni tim Lunarch Studios i koja stiže tijekom 2023. godine ekskluzivno za PC.

Radi se o avanturi koja će biti prezentirana iz trećeg lica, a smjestit će nas u detaljno izgrađeno misteriozno carstvo koje se sastoji od lebdećih velikih otoka smještenih na nebu. Kao što smo naveli i u naslovu ove vijesti, Project S na prvu odmah podsjeća na igre kao što su domaći The Talos Principle razvojnog studija Croteam ili odlični The Witness za kojega je zaslužan Jonathan Blow (Braid), a evo i zašto.

Svi ti otoci, sačinjeni od predivnih okolina, različitih ekosustava i drevne arhitekture, činit će veliki otvoreni svijet igre koji će biti prepun mozgalica, zagonetki i misterioznih tajni koje ćemo trebati otkrivati i pritom rješavati misije, otključavajući nove otoke kako napredujemo kroz igru. Zagonetke se sastoje od različitih logičkih izazova, 3D labirinata, prostornih zagonetki i sličnih zadataka koji će biti rasprostranjeni svuda po otocima. Stoga se Project S doima kao idealni miks Talosa i The Witnessa, ali u još većem i rasprostranjenijem otvorenom svijetu.

No možda najinteresantnije od svega je da će Project S, osim samostalno, biti moguće igrati i kooperativno u online multiplayer modu, što je izrazito rijedak slučaj za igre ovakvoga tipa. Multiplayer komponentu sugeriraju i prve fotke iz igre u kojima vidimo više različitih likova, misterioznih letećih vila i vilenjaka. Kako će izgledati veliki šaroliki i drevni otvoreni svijet igre Project S, pogledajte iznad u najavnom traileru, a za kraj ističemo kako igra dolazi isključivo na PC i to nekad tijekom 2023. godine. Ukoliko vas zanima više, Project S od sada možete dodati na svoju wishlistu putem Steama.