Došli smo do kraja još jednog tjedna, ovog puta prije nego nam dođe i prođe prvi dan ljeta. Ono što je pak u proteklom tjednu došlo i prošlo jest sajam E3 – najveći godišnji sajam koji ima igre u prvom planu.

Akcija je krenula već prošle nedjelje s konferencijom koju je održao veliki EA, nakon čega je u ranojutarnjim satima u ponedjeljak slijedila ona Bethesdina. Saznali smo tako što možemo očekivati od Battlefielda 1, kada ćemo moći zaigrati Titanfall 2, da je Bethesda odlučila izdati mobilni hit Fallout Shelter i za računala te kako su oživjeli Prey.

U utorak i srijedu su se nastavile dobre vijesti za sve ljubitelje igara, a pogotovo za vlasnike PlayStationa 4. Platformerski klasici iz serijala Crash Bandicoot dobivaju facelift, u izradi je novi God of War, Kojima radi na novom projektu kojeg je nazvao Death Stranding, najavljen je svojevrsni spiritualni nastavak na Last of Us i Insomniac radi na igri Spider-Man. Sve spomenuto je naravno ekskluzivno za Sonyjevu konzolu.

tjedni sažetak 2

Nakon završetka konferencija stizalo je nešto više detalja o drugim igrama, pa smo dobili datum izlaska za zanimljiv projekt bivših Irrationalovaca – We Happy Few, saznali datum izlaska za novi nastavak u serijalu Dead Rising i dobili nešto više detalja o Crackdownu 3.

Zatišje je stiglo kad je sajam priveden kraju, pa je većina novinara i razvojnih timova otišlo na zasluženi odmor zajedno sa svim vijestima. Ovog tjedna bi se situacija trebala unormaliti, a usput možete i pripremiti svoje novčanike budući da rasprodaja na Steamu započinje ovog utorka.