Teško je za povjerovati da je prošlo već 18 godina od izlaska originalnog Dead Risinga te da se s fotografom Frankom družimo skoro dva desetljeća. Frank West za to vrijeme nije potrošio film (kad su ono digitalni fotoaparati preuzeli primat?), a čini se kako nije izgubio ni svoju ljubav prema omiljenom hobiju – lovu na zombije. A njih nikad dosta, očito, pa tako nam stiže i Deluxe Remaster izdanje u digitalnom obliku 19. rujna na platforme PC, PS5 i XSX/S.

Ovo modernizirano i uljepšano izdanje koristit će Capcomov pokretač RE ENGINE, očito specijaliziran za razne nežive spodobe koje Capcom voli stvarati preko serijala Resident Evil, Devil May Cry, Monster Hunter i evo, po novome i remasterizirane verzije Dead Risinga. To pak znači da ćemo Willamette Parkview Mall, preplavljen hordama zombija, ovaj put doživjeti u rezoluciji do 4K i to sa 60 sličica u sekundi. Osim toga ažurirani su i modeli svih likova u igri, od Franka pa do NPC-jeva koji će sada govoriti i drugim jezicima – ako vam je to po volji (sinkronizacija u devet različitih jezika te titlovi u 14 jezika). Od onih tzv. sitnih kvalitativnih poboljšanja izdvojit ćemo modernizirane kontrole, automatsko spremanje pozicije, efekte osvjetljenja i sjena u stvarnom vremenu, novo sučelje, nove interakcije s NPC-jevima i, naravno, fotografiranje s mnoštvo filtera za najglamurozniju fotografiju zombija ikad.

Da ponovimo, bijeg od ludila Willamette Parkview Malla i spašavanje preživjelih u Dead Rising Deluxe Remasteru počinje 19. rujna, s napomenom da ovaj “THE” remaster Dead Risinga stiže samo u digitalnom izdanju.