Na Bethesdinoj E3 prezentaciji najavljen je još jedan reboot klasičnog naslova. Igru je najavio Raphaël Colantonio, kreativni direktor u Arkane Studiosu čije ime najviše povezujemo sa stealth naslovom Dishonored i njegovim skorašnjim nastavkom.

Colantonio je okupljenima umjesto novih informacija o Dishonoredu 2 poručio kako će raditi za drugi tim unutar Arkanea, i to na još jednom imerzivnoj simulaciji u duhu Dishonoreda. Ovaj puta radi se o Prey.

Stariji pamte Prey kao igru koja je izašla prije deset godina, ali ovaj novi Prey ima vrlo malo veze s prethodnikom. U ovoj igri budite se na Talosu I, svemirskoj postaji u Mjesečevoj orbiti. Godina je 2032., i nešto je pošlo ukrivo. Talos I pun je neprijateljski raspoloženih izvanzemaljaca koji najviše od svega žele uloviti protagonista/protagonisticu. (Iako je u ovom gore traileru protagonist Morgan prikazan muški lik, moći ćemo mu birati spol na početku igre.) Morat ćemo preživjeti koristeći vlastitu snalažljivost, predmete pronađene u okolišu, oružje, i nevjerojatne sposobnosti. A usput ćemo otkriti neke mračne tajne o Talosu I i o vlastitoj prošlosti.

Još detalja o Preyju doznat ćemo na ovogodišnjem Quakeconu, ali za sada znamo jedno – na igri radi Chris Avellone, pisac za igre koji je radio na naslovima kao što su KOTOR2, Fallout 2, Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity, Wasteland 2 i Torment: Tides of Numenera.

Colantonio Prey opisuje kao “simulaciju iz prvog lica s psihološkim zapletom”. Prey izlazi sljedeće godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One.