Na ovogodišnjem sajmu E3 Compulsion Games potvrdio je da ćemo njegovu distopijsku stealth avanturu We Happy Few idućeg mjeseca moći zaigrati u nedovršenoj verziji. Naime, igra će za otprilike pet tjedana postati dostupna na Steamovom Early Accessu odnosno Microsoftovom programu Xbox One Preview.

Podsjetimo, ova nas vrlo zanimljiva igra seli u alternativnu prošlost te odvodi u engleski gradić Wellington Wells. Tamo ćemo pratiti Arthura Hastingsa, buntovnika koji nije spreman prihvatiti svijet u kojem država potiče stanovništvo da se kljuka „lijekovima za sreću“. Hastingsu ćemo morati pomći da pobjegne iz grada, što će otežati zaluđeni stanovnici grada koji ne podnose „downere“ – ljude koji ne uzimaju iznad spomenute pilule.

Igra donosi proceduralno generirani svijet i trajnu smrt, a razvojni tim je obećao da ćemo sa svakom novom igraćom seansom doživjeti nešto novo. Kroz igru ćemo se susresti s brojnim survival mehanikama – prikupljat ćemo hranu i vodu, a morat ćemo se pobrinuti i za odmor ako želimo preživjeti.

Više informacija možete potražiti u najavi koju je za Reboot 029 pripremio Luka Žučko.