Čini se da će Star Citizen s dolaskom alfa verzije 2.0 dobiti niz novosti i važnih promjena. Igra će između ostalog dobiti čak tri nova moda letenja, nešto što razvojni tim naziva Quantum Travel te nove kontrole pokretima.

Iznad spomenuti novi modovi letenja, vjerujemo da pretpostavljate, pomoći će nam da se bolje i lakše uklopimo u različite situacije. Radi se o modovima Precision, Cruise i Space Combat Maneuvering. Prvi će nam mod, Precision, omogućiti da letimo s većom preciznošću zbog čega će nam oduzeti dio brzine i ubrzanja. Cruise će nam poslužiti za duljih putovanja i povećat će maksimalnu brzinu nauštrb manevarskih sposobnosti, dok će Space Combat Mneuvering mod donijeti balans i maksimalnu učinkovitost za vrijeme brobe.

Nova mogućnost naziva Quantum Travel poslužit će nam kad u vrlo kratkom vremenu poželimo prevaliti velik put. Razvojni je tim objasnio da će Quantum Travel moći koristiti svi brodovi. Mnogo više informacija o ovoj Star Citizen alfi dostupno je ovdje, no datum dostupnosti još uvijek nije objavljen.