Star Citizen, igra koja je postala sinonim za najambiciozniji, a bome i najskuplji projekt u povijesti videoigara, u posljednjih gotovo osam godina sada je skupila više od 250 milijuna dolara kroz razne crowdfunding kampanje, koje su financirale sami igrači, odnosno “backeri”

Kako prenose portali PC Gamer i GamesIndustry.biz, u kampanji prikupljanja, odnosno doniranja novca i “backanja” izrade igre Star Citizen dosada je sudjelovalo više od 2.4 milijuna igrača širom svijeta, a brojka od prikupljenih više od 250 milijuna dolara sada je prešišala budžet kakav imaju najveći AAA razvojni studiji i izdavači u čitavoj industriji videoigara.

“Posljednjih” 9 milijuna dolara koje je igra skupila stigli su samo tijekom ovog studenog, što iz PC Gamera logično pripisuju činjenici da se tada održala i velika konvencija zvana CitizenCon, a tih 9 milijuna dolara ujedno je i najveći pojedinačni skok u zaradi na mjesečnoj bazi otkako je pokrenuta crowdfunding kampanja za Star Citizen.

Za kraj vrijedi istaknuti da je razvojni studio Cloud Imperium Games, zaslužan za Star Citizen, određenu više nego solidnu količinu novca prikupio i kroz privatne investicije, a ta brojka iznosi 46 milijuna dolara. To znači da je ukupni iznos prikupljenog novca za Star Citizen gotovo 300 milijuna dolara. O da. Sve to, a finalna puna verzija igre još uvijek nema datum izlaska.