Svaka čast Cloud Imperium Gamesu na hrpi novih screenshotova, trailera i informacija vezanih za njihovo svemirsko če(u)do Star Citizen. Ne znate što je Star Citizen? Fanovi će reći – samo jedna od najboljih igara svih vremena koja samo što nije izišla iz razvojne faze (što traje godinama, moramo ubaciti opasku). Sjetite se Elite, zapaprite ju hardverom nove generacije i dobit ćete open-world space operu s tisućama planeta, svemirskih stanica, trgovanjem, borbom i grafikom od koje ispadaju vilice.

Jedna od glavnih novosti vezana uz novi gameplay prikaz je novi planet tech tj. alat pomoću kojeg autori stvaraju planete. Jednostavno nazvan V4, novi planet tech je u potpunosti fluidan i dinamičan. Teren se kreira automatski na osnovi meterooloških parametara poput vlažnosti i temperature tla. Baš kao u pravom svemiru. Programer na osnovu tih podataka stvara razne eko sustave poput džungle, zaleđenih mora, prašnjavih pustara itd.

V4 je odgovoran i za napredniji izgled interijera. Sve stanice i postrojenja sada imaju prave prozore kroz koje ćete gledati slijetanje svemirskih brodova. Slike, tj. video govori više od tisuću riječi, pa ćemo sada prestati lamentirati i prepustiti vas vizualnim užicima.