Ekipa iz The Coalitiona, razvojnog tima koji stoji iza posljednje dvije igre iz Gears of War serijala, najavila je kraj podrške za Gears of War 4. S obzirom da nam uskoro stižu Gearsi 5, u tekstu na službenom blogu objasnili su nam što točno prestanak podrške znači za ovu igru.

Prelaskom većeg dijela igrača na novi nastavak, The Coalition planira ukloniti sve aspekte Ranked matcheva iz popularne četvorke. Ranked matchevi bit će dostupni do siječnja 2020. godine.

Umjesto tog moda, glavnu ulogu preuzet će Core i Competitive playliste koje će olakšati matchmaking, s obzirom da se očekuje i smanjeni broj igrača, a uklanjanjem gore spomenutih Ranked matcheva, nestat će i penali za raniji prekid matcha. Napuštaju nas i popularni Eventi, koji su nam posljednje 3 godine donosili dodatan XP i razne skinove za oružja, a skrivali su i neke zanimljive achievemente poput Got Your Back Like A Buttcrack ili Sorry, That’s Never Happened To Me Before.

Pssst! Postoji mogućnost da će razvojni tim ubaciti i trajni XP boost, ali za sada nam to ne mogu sa sigurnošću potvrditi.

No, budite bez brige. Kraj podrške ne znači da se online serveri gase, pa ćemo i dalje moći zaigrati mape poput Forge ili Gridlock s Marcusom Fenixom ili Dominicom Santiagom.

Nova igra u serijalu, Gears 5 stiže kroz par dana, odnosno 6. rujna na PC i Xbox One.