Cliff Bleszinski, poznat pod nadimkom CliffyB, proslavljeni je veteran industrije videoigara i dizajner zaslužan za serijale Unreal Tournament i Gears of War, koje je stvorio tijekom rada za Epic Games (od 1992. do 2012. godine). 2014. godine, odnosno dvije godine nakon odlaska iz Epica i kratkotrajnog napuštanja gaming industrije, osnovao je vlastiti studio Boss Key Productions te na tržište izbacio dvije igre – herojski FPS LawBreakers i battle royale igru Radical Heights.

Obje igre njegova nezavisnog studija doživjele su veliki komercijalni neuspjeh, usred čega je CliffyB zatvorio studio i, naočigled, po drugi puta napustio gaming industriju. U međuvremenu (od zatvaranja studija Boss Key u svibnju 2018. do danas) bavio se poslovnim ulaganjima i uspješnom produkcijom nagrađivanog mjuzikla Hadestown na Broadwayu, no prema novom – jutros objavljenom tweetu, vratio se izradi igara.

Tako se sada putem twittera pohvalio da već neko vrijeme radi na svojem novom projektu, koji, kako kaže, jedva čeka otkriti javnosti.

Da se zna, radim na nekim novim stvarima i trebate znati da je svaki prokleti dan agonija ne pričati o tome“, objašnjava CliffyB u tweetu. U kasnijim odgovorima na pitanja zainteresirane javnosti, potvrdio je da njegova nova igra neće imati veze s motornim pilama, odnosno neće biti vezana uz serijal Gears of War, koji je Cliff Bleszinski originalno stvorio.

To nas nimalo ne čudi, jer serijal Gears već je odavno u rukama studija The Coalition, koji je postao dio Microsoftove obitelji Xbox Game Studios u trenutku kada je Microsoft na studio i serijal kupio prava od Epic Gamesa, još u siječnju 2014. godine.

Na čemu to novome onda radi CliffyB, ostaje za vidjeti. Zasada je jedino poznato da je o projektu razgovarao i s games industry konzultantom Ramijem Ismailom (koji je sa studijom Vlambeer napravio indie igre Ridiculous Fishing, Luftrausers i Nuclear Throne) te da nas najava vjerojatno čeka uskoro.