Da će posljednji nastavak popularnog serijala Gears of War dobiti svoje next-gen izdanje poznato je još od sredine trećeg mjeseca ove godine. Međutim, protekloga vikenda portal IGN objavio je ekskluzivni intervju sa zaposlenicima razvojnog studija The Coalition, a tom smo prilikom doznali da Gears 5 neće dobiti samo grafička poboljšanja.

Gears 5 će, po izlasku konzola Xbox Series X/S, biti obogaćen novim sadržajem, a iako grafička poboljšanja neće biti prisutna na PC-ju i Xboxu One, novi sadržaj će biti dostupan svim igračima te igre, neovisno o platformi koju koriste za igranje. Stižu nam tako: 

• mod New Game+
• dvije nove težine (Ironman i Inconceivable)
• novi skinovi za Kait, Dela i JD-a
• novi skinovi za oružja
• prebacivanje Jackovih upgradea u New Game +
• novi achievementi
• mutatori 

Težina Ironman trebala bi igračima osigurati za jedan level teže iskustvo igranja od trenutno najtežeg levela Insane, dok će Inconceivable pružiti potpuno drugačiji tip izazova.

O poznatom WWE hrvaču Daveu Bautisti i njegovom “gostovanju” u Gearsima 5 kroz dodatan skin za Marcusa Fenixa već smo pisali, a sada ćemo s Bautistom moći zaigrati i cijelu kampanju, uz potpuno novi voice over kojeg je taj hrvač nasnimio na tekst originalnog glasovnog glumca Johna DiMaggia.

Gearse 5 ćemo na next-gen konzolama moći pokrenuti u 120 sličica u sekundi, a novost je i 60 sličica u sekundi prilikom cinematics scena, naspram trenutnih 30. Što se cross-play opcije tiče, ista će biti podržana između next-gen konzola i Xboxa One te PC-ja. Iako su dosad igrači s konzole Xbox One, prilikom igranja multiplayera, mogli u bilo kojem trenutku izabrati opciju spajanja samo s igračima s te platforme i time preskočiti spajanje s igračima na PC-ju, navedena opcija više neće biti dostupna. No, za moguću prednost koju će vlasnicima konzola Xbox Series X/S donijeti 120 sličica u sekundi, iz The Coalitiona tvrde da će izjednačiti sa smanjenom latencijom na konzoli Xbox One.

Velika promjena stiže i u multiplayer, gdje ćemo s novim ažuriranjem Operation 5 dobiti novost koju “potpisuju” upravo igrači . Riječ je o potpunom odvajanju likova i klasa u online modovima, ali i dodavanju novih likova i mapa te quality of life poboljšanjima.

Next-gen izdanje Gearsa 5 stiže 10. studenog, a svi pretplatnici na Xbox Game Pass isto će moći besplatno preuzeti.