Švedski razvojni i izdavački studio Starbreeze i dalje se svim silama trudi ne ostati potpuno bez novca, kako ne bi morali trajno zatvoriti vrata te kako njihovi zaposlenici ne bi ostali bez posla. Krajem prošloga mjeseca pisali smo o tome kako su prodali natrag prava na izdavanje igre 10 Crowns originalnom vlasniku Mohawk Games, a danas je stigla vijest da je Rockstar Games kupio Starbreezovu podružnicu iz Indije – razvojni studio Dhruva Interactive i to po cijeni od 7,9 milijuna dolara.

Radi se o razvojnom studiju koji je specijaliziran za art produkciju i game dizajn te slovi kao prvi ikad indijski studio za razvoj videoigara, koji je svoje usluge arta i dizajna “posudio” brojnim velikim studijima i sudjelovao je u razvoju čitavog niza igara na svjetskoj razini (concept art, dizajn levela, asseti, modeli, animacije i vizualni efekti na igrama kao što su Alien: Isolation, Halo 5, Prey, Forza Horizon 4, Dead By Daylight, Days Gone, Sea of Thieves i mnoge druge). Smješten u indijskome gradu Bangalore, Dhruva Interactive je postao vlasništvo Starbreezea 2016. godine, kada je ovaj švedski studio kupio većinski udio u dionicama u iznosu od 8,5 milijuna dolara, a s obzirom na veliki nedostatak novca, ne čudi kako je Starbreeze ipak odlučio prodati studio, ne bi li spasio živu glavu.

Dhruva Interactive broji oko 300 zaposlenika specijaliziranih za art i game dizajn. Dosada su svoj talent prikazali kroz hrpu odličnih igara drugih studija, a od sada će biti pripojeni studiju Rockstar India.

Što se, pak, Rockstara tiče, njima je ova kupnja savršeno sjela, s obzirom da već imaju svoju podružnicu u Indiji i to također u Bangaloreu. Tako će Dhruva Interactive biti pripojen njihovoj podružnici Rockstar India te od sada sudjelovati na njihovim projektima i igrama, istovremeno dovršavajući vlastite projekte koji su još u tijeku. “Dhruva Interactive već je desetljećima svjetionik game developmenta u Indiji i uzbuđeni smo što ih dodajemo u našu Rockstar obitelj“, o kupnji studija oglasio se Daniel Smith – menadžer studija Rockstar India te dodao: “Dodatak tima Dhruva našem postojećem talentu u studiju Rockstar India proširit će sposobnosti studija i ojačati našu vjeru i predanost lokalnoj razvojnoj zajednici“.

Koliko god je ovo bio težak potez za Starbreeze, dodatni novčani prihod može im samo koristiti u borbi za opstanak koja službeno traje još od prosinca prošle godine, nakon izrazito loše prodaje igre Overkill’s The Walking Dead te pogotovo nakon šuškanja kako studio možda neće uspjeti preživjeti ovu godinu. Podsjetimo se – u veljači ove godine Starbreeze je također prodao natrag prava na izdavanje igre System Shock 3 originalnom izdavaču OtherSide Entertainment te im u ovom trenutku ostaju još jedino prava na izdavanje igre Psychonauts 2 poznatog američkog studija Double Fine Productions.