Više od deset godina prošlo je od izlaska originalnog izdanja GTA V Online koji i dan danas Rockstaru služi kao “krava muzara“. Online još uvijek prima redovna ažuriranja i novi sadržaj, ali moramo priznati da je unatrag nekoliko godina i taj sadržaj razvodnjen te da u moru raznoraznih dodataka nismo vidjeli ništa novo i uzbudljivo.

Bez obzira, GTA Online i dalje mjeri uspjeh te gleda u stabilnu bazu igrača koja će se vjerojatno održati do izlaska GTA 6 sljedeće godine, a možda i kasnije. GTA V, s druge strane, unatoč tome da predstavlja jednu od najuspješnijih igara u povijesti, u svojih skoro 11 godina postojanja nije dobio niti jedan samostalni DLC.

Kao što je već i poznato, ekspanzija za GTA V ipak je bila u planu, ali na put joj je stao GTA V Online i svojim uspjehom zasjenio budućnost DLC-a nakon čega je Rockstar svu svoju pozornost usmjerio na razvoj online verzije, kazao je za SanInPlay bivši razvojni programer Rockstara Joe Rubino.

Rubino, koji je u Rockstaru proveo šest godina, u videu tvrdi da je tim započeo razvoj ekspanzije te da je u njemu veliku ulogu igrao Steven Ogg, glasovni glumac za Trevora, ali je nakon velikog uspjeha GTA Online razvoj samostalnog DLC-a prekinut. To je ranije ove godine potvrdio i sam Ogg koji je u drugom YouTube videu kazao da je Trevor trebao biti prikriveni agent i raditi s policijom.

Ono što se dogodilo je kada se GTA Online pojavio, bio je tolika zlatna koka i ljudi su ga toliko voljeli da je bilo teško iznijeti argument da bi ga samostalni DLC nadmašio,” objasnio je.

Rubino je rekao da je DLC bio otprilike napola dovršen kada je otkazan, ali je istaknuo kako vjeruje da je puno toga iskorišteno kasnije za GTA Online: “Puno toga je na kraju, vjerujem, ušlo u kasnije iteracije GTA Onlinea, mislim, tako da nije da su to uzalud potrošili. Bilo je stvarno jako dobro“.