Dobrodošli u (ne)jubilarnu 91. epizodu Rebootcasta! Još samo devet epizoda dijeli nas do (zapravo) jubilarne stote, ali to ne znači da vas u ovoj epizodi ne očekuju velike i, na neki način, jubilarne teme.

Naime, ukoliko ste bacili oko na prošlu 90. epizodu Rebootcasta, u njoj smo pričali o tome kako je Activision Blizzard najavio plan za otpuštanje “stotinjak” zaposlenika. Samo dan nakon snimanja prošle epizode, obznanjeno je da se ipak ne radi o “samo” stotinjak već o ogromnoj brojci od oko 800 zaposlenika, a da stvar bude još interesantnija, Activision Blizzard to je učinio nakon fiskalne godine u kojoj su zabilježili rekordnu zaradu od 7,26 milijardi dolara. Čitava situacija potresla je industriju videoigara te je sasvim razumno da smo odlučili određeni dio nove epizode posvetiti upravo tome.

Druga velika tema također je siva, ali na potpuno drugačiji način. S obzirom da je prošloga petka napokon izašao Metro Exodus – treći nastavak popularnoga serijala, u novoj epizodi Rebootcasta gostuje naš redakcijski kolega Ivan Fratrić koji je preko vikenda proveo solidnu količinu sati u igri i koji će vam u ovoj epizodi ispričati svoje inicijalne dojmove, a u idućem broju časopisa Reboot (u ožujku) moći ćete pročitati njegovu detaljnu recenziju igre.

Posljednja velika tema nove epizode su remakeovi koje bismo željeli vidjeti (tema koja će ovaj tjedan dobiti i svoj zasebni veliki feature na našem portalu reboot.hr). S obzirom na fantastičan remake Resident Evila 2 koji žari i pali na tržištu te da je i nedavno najavljen potpuni remake četvrtog nastavka Zelde za Nintendo Switch, odlučili smo se ukratko pozabaviti igrama koje, prema našem skromnom mišljenju, također zaslužuju svoj remake.

I to bi bilo to od 91. epizode Rebootcasta. Uživajte, pretplatite se na naš YouTube kanal, ostavite nam nam lajk i stisnite to zvonce kako biste redovito dobivali notifikacije o našem novom video sadržaju, a ukoliko niste “ubrali”, imamo i novi video serijal “Priče u 5 Minuta Više Manje” te smo u prvoj epizodi prepričali radnju serijala Metro.

Pozdrav do idućega tjedna!