Na Citizen Conu 2015 u Manchesteru, pred tisućama fanova Chris Roberts, u opening cinematic traileru za Squadron 42, razotkrio je doista impresivnu postavu hollywoodskih glumaca koji će utjeloviti ključne karaktere u igri.

Squadron 42 zasebna je singleplayer kampanja nestrpljivo iščekivanog i kontroverznog Star Citizena, svemirske simulacije koja trenutno slovi za igru koja je do sad prikupila rekordu količinu novaca putem crowdfundinga. Taj iznos sada prelazi 91 milijun američkih dolara  a procjenjuje se da bi do kraja godine mogao dosegnuti i magičnu brojku 100.

Najistaknutija imena među najavljenom glumačkom postavom Squadrona 42 su Garry Oldman, Mark Hamill, Gillan Anderson, Andy Serkis, Mark Strong i mnogi drugi. Detaljnu listu kao i više informacija o svakome od likova (postepeno kako budu otkrivani) možete saznati na Squadron 42 glumačka postava.

Opening cinematic trailer za Squadron 42, koji je također bio premijerno prikazan na Citizen Conu 2015, pogledajte ovdje:

A ispod možete pogledati interesantan, također na Citizen Conu otkriven video o jednoj od najnaprednijih facial animation tehnologija današnjice koju koristi i Star Citizen a za koju je zaslužan fenomenalan studio 3Lateral. Naši prijatelji iz Novog Sada radili su inače i na facial animation tehnologiji na nizu drugih AAA projekata uključujući Grand Theft Auto V, Ryse: Son of Rome, Until Dawn te The Order: 1886 te trenutno rade na zavidnom broju još uvijek nenajavljenih blockustera. Provjerite što o radu na Star Citizenu klaže Vladimir Mastilović, CEO 3Laterala:

Komplet zanimljivosti vezanih za glumačku postavu završavamo pak s behind the scenes videom u kojem sami glumci govore o procesu motion capturea i facial motion capturea.