Prije tjedan dana saznali smo tko će u HBO televizijskoj adaptaciji igre The Last of Us glumiti Joelovu kćer, čime je potvrđena još jedna u nizu značajnih uloga, a sada je stigla i vijest o tome koliko će epizoda imati prva sezona serije.

Gostujući u podcastu Scriptnotes, scenarist i izvršni producent serije Craig Mazin (Chernobyl) otkrio je da će se prva sezona sastojati od 10 epizoda. Svaka bi, po uzoru na klasičnu HBO recepturu, trebala trajati do sat vremena, što znači da nas očekuje oko deset sati sezone koja bi trebala pokriti prvi nastavak igre The Last of Us.

Mazin je također istaknuo i da će prvu sezonu sveukupno režirati pet različitih redatelja, od čega je zasada poznato troje, a to su bosanskohercegovačka redateljica Jasmila Žbanić (Quo Vadis, Aida?),  poznati ruski redatelj Kantemir Balagov (Beanpole) i iransko-švedski redatelj Ali Abbasi (Border). Tko su preostalih dvoje redatelja, zasada nije poznato.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Gabriel Luna (@iamgabrielluna)

U međuvremenu, serija je upravo ovih dana napokon počela sa snimanjem u Kanadi (Calgary, provincija Alberta), čemu smo svjedočili putem fotke koju je na instagramu objavio Gabriel Luna, glumac koji u seriji glumi Joelova brata Tommyja Millera. Zajedno s njime na fotki su Pedro Pascal iliti Joel te mlada Nico Parker koja glumi Joelovu kćer Saru.

Lako je primijetiti da se svi troje nalaze u automobilu, što je mnoge automatski podsjetilo na jednu od prvih nekoliko scena iz igre, pa je interesantno vidjeti glumačku ekipu kako je vesela, potencijalno snimajući jednu od najtužnijih scena u igrama. Ako išta, čini se da se super slažu kao obitelj Miller iz The Last of Us, jer Luna je na instagram postu napisao: Already love these folks. #MillerTime #thelastofus“.

Više o glavnim ulogama koje tumače Pedro Pascal i mlada Bella Ramsey kao Ellie prenijeli smo u veljači na ovome linku, o promjenama koje serija donosi u odnosu na prvu igru pročitajte ovdje, a p onome što Neil Druckmann, pisac serije te ujedno i scenarist i kreativni direktor igre The Last of Us, želi postići sa serijom – više smo pisali na ovome linku.