HBO nastavlja otkrivati glumce za nadolazeću televizijsku adaptaciju igre The Last of Us, a sada smo saznali i tko će glumiti Joelovu kćer Saru.

Uloga je pripala mladoj holivudskoj nadi Nico Parker, poznatoj po filmskoj adaptaciji Disneyjevog klasika Dumbo iz 2019. godine, kojega je režirao Tim Burton. Nico smo gledali i u TV seriji The Third Day, u kojoj je glumila rame uz rame sa slavnom postavom glumaca kao što su Jude Law, Naomie Harris, Emily Watson, pa i Freya Allan (Ciri iz serije The Witcher).

Tako se Nico Parker pridružuje ranije otkrivenim odličnim glumcima, a to su Pedro Pascal (Game of Thrones, The Mandalorian) kao Joel, zatim Bella Ramsey (Game of Thrones) kao Ellie, Gabriel Luna (Agents of S.H.I.E.L.D., Terminator: Dark Fate) kao Joelov brat Tommy te Merle Dandridge kao Marlene, jedina glumica koja će reprizirati istu ulogu koju je, glasom i stasom, tumačila i u samoj igri.

Nadamo se da će Nico Parker kao Sarah dobiti više vremena na ekranu, s obzirom na to da je redatelj igre Neil Druckmann već ranije rekao kako serija donosi neke scene izbačene iz originalne igre

Svakom novom viješću o HBO seriji The Last of Us jedva čekamo vidjeti kako će to sve skupa izgledati. Od prije je poznato da će serija donijeti određene dobrodošle promjene u priči prve igre te da će se više fokusirati na dramu i likove, a manje na nasilje, kako je istaknuo Neil Druckmann iz Naughty Doga – redatelj igre i scenarist serije. No, unatoč tome (ili možda baš zato) što se svaki puta rasplačemo na sami početak originalnog The Last of Usa, živo nas zanima kako će Nico odigrati svoju ključnu i svima dobro poznatu scenu.

Podsjećamo i da će, osim Neila Druckmanna, iza kamere biti fenomenalna postava scenarista, producenata i redatelja, kao što su Oskarom nominirana bosansko-hercegovačka redateljica Jasmila Žbanić (Grbavica, Na putu i Quo Vadis, Aida?), poznati scenarist Craig Mazin (tvorac HBO mini serije Chernobyl), redatelj Kantemir Balagov (odlični anti-ratni film Beanpole) te redatelj Ali Abbasi (M for Markus, Border).

Televizijska adaptacija The Last of Us u svojoj će se prvoj sezoni baviti prvim nastavkom igre, a cjelokupni je projekt koprodukcija kompanija Sony Pictures Television, PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint i samog razvojnog studija Naughty Dog, zaslužnog za igre The Last of Us.