Još od ožujka ove godine poznato je da velika televizijska kompanija HBO zajedno sa studijom Naughty Dog i u ko-produkciji s kompanijama Sony Pictures Television i PlayStation Productions radi na TV seriji The Last of Us, a danas smo saznali da nas u seriji očekuje i jedan izrazito važan detalj koji je trebao biti dijelom originalne igre, ali je naknadno izbačen.

Podsjećamo, serija The Last of Us, barem u svojoj prvoj sezoni, direktno će obrađivati radnju prve igre te će protagonisti biti Joel i Ellie. Na televizijskoj adaptaciji jedne od najvažnijih PlayStation igara posljednjega desetljeća direktno rade i scenarij pišu Craig Mazin – tvorac HBO mini serije Chernobyl i sami tvorac, kreativni direktor i pisac igre The Last of Us – Neil Druckmann.

Prije dva mjeseca saznali smo i da će pilot epizodu serije režirati još jedno poznato holivudsko lice, a to je Johan Renck –  švedski redatelj koji je, između ostaloga, režirao i tri epizode mega popularnih TV serija Breaking Bad i Vikings te svih pet epizoda Chernobyla.  Sva ta imena pobrinut će se da serija bude i više nego vjerna adaptacija igre, a ukoliko vam treba podsjetnik na događaje originala, donosimo ih u prigodnom videu našeg YouTube serijala “Priče u 5 Minuta Više Manje”.

Proširenje radnje originalne igre

Prije nešto manje od dva tjedna stigle su i nove informacije o seriji The Last of Us, i to putem specijalnog izdanja BBC podcasta zvanog Must Watch u kojemu je gostovao već spomenuti tvorac i scenarist serije Craig Mazin. Tako smo saznali da će serija popuniti određene detalje koji čak i nisu prikazani u igri, ali ne na način da potpuno promijene radnju, već da u formatu serije ponude prošireni uvid u svijet kojim su okruženi Ellie i Joel (jer, budimo realni, uz akciju mlaćenja zlih ljudi i zaraženih te odnos protagonista i drugih likova, nitko ne želi gledati deset sati skupljanja resursa po okolini u tišini).

Naš cilj je da se ponovno zaljubite u The Last of Us, ali na drukčiji način” istaknuo je Mazin u podcast intervjuu za BBC te dodao: “To je pasivni način upijanja umjesto igranja, no iskusit ćete još više toga, uz više likova i na više načina“. Nastavno na taj citat, referirao se potom i na jedan od razgovora koje je imao s tvorcem igre (sada i producentom serije) Neilom Druckmannom te objasnio da nas u seriji čeka i jedan nevjerojatan i vjerojatno srcedrapajući trenutak koji je inicijalno trebao biti prikazan u samoj igri The Last of Us, ali je na kraju ipak izačen iz igre.

Padanje čeljusti – to ide unutra“, ističe Mazin u intervjuu za BBC opisujući svoju reakciju nakon što mu je Druckmann ispričao o izbačenoj sceni koja će, vjeruje Mazin, sada imati puno više smisla u seriji. “Definitivno, moramo to napraviti. Ne možete me zaustaviti da to napravim. Morat ćete me upucati da to ne napravim. A bilo je nekoliko takvih stvari“, otkriva Mazin za BBC.

O kakvoj se to sceni točno radi, tek nam ostaje za vidjeti, no moramo priznati da smo zaintrigirani i jedva čekamo saznati još konkretnih detalja o seriji The Last of Us. Podsjećamo, u ovom trenutku još uvijek nije poznato tko će glumiti Ellie i Joela niti kada bi serija zapravo trebala početi sa snimanjem.

Dotada, ukoliko već niste, u videu iznad pogledajte našu video recenziju za The Last of Us Part II – igru generacije koja je podijelila gaming publiku. Iako smo recenziju tik uoči izlaska igre objavili u video formatu, u tekstualnom obliku i s nešto kompletnijim zaključcima (uključujući i ocjenu) možete ju čitati i u aktualnom časopisu Reboot, odnosno ljetnom dvobroju 70/71, koji je još uvijek na kioscima do sredine rujna.

Također, ukoliko vam ne smetaju spoileri i još niste igrali igru te ju “samo” planirate pogledati na YouTubeu, možete baciti oko i na naš serijal koji uključuje osam epizoda našeg kompletnog i nasnimljenog prelaska igre The Last of Us Part II, koju je za vas odigrao naš Luka, uz prigodne komentare. Playlistu s početnom prvom epizodom pronađite u nastavku: