Nakon niza vijesti o adaptaciji planetarno popularne igre The Last of Us u HBO seriju, napokon smo saznali koji će glumci dobiti težak zadatak i uprizoriti protagoniste Joela i Ellie.

Holivudski glumac Pedro Pascal glumit će Joela, a nakon što je milijunsku publiku osvojio ulogom neprežaljenog Oberyna Martella u seriji Game of Thrones, slavu je stekao u posljednjih dvije godine kao junak Star Warsa u titularnoj planetarno popularnoj seriji The Mandalorian.

Nije nam prvi pao na pamet, ali Pedro Pascal sjajan je glumac, koji je raspon u Mandalorianu uspio pokazati čak i s kacigom na glavi

S druge strane, također proslavljena fenomenalnom ulogom malene ali neustrašive i hrabre Lyanne Mormont iz serije Game of Thrones, ulogu Ellie dobila je mlada Bella Ramsey. Oboje su tako već prethodno radili s produkcijskom kućom HBO, a malo je za reći da je nadolazeća serija The Last of Us sada postala još interesantnija i definitivni “must watch”.

Podsjetimo se, na seriji prvenstveno radi sami Naughty Dogov kreativni direktor i pisac igre The Last of Us, Neil Druckmann, a scenarij zajedno s njime piše Craig Mazin, tvorac HBO mini serije Chernobyl. Iako je pilot epizodu serije originalno trebao režirati Johan Renck (švedski redatelj poznat po serijama Breaking Bad, Vikings i Chernobyl), u siječnju je otkriveno da će redatelj pilot epizode ipak biti Kantemir Balagov.

Bella Ramsey proslavila se ulogom hrabre Lyanne Mormont, no iza sebe već ima niz britanskih serija u kojima je pokazala svoj sjajni glumački raspon

Balagov je odlični nagrađivani redatelj poznat po ruskoj ratnoj drami Beanpole (hrv. Visoka djevojka), koji će osigurati teški i ozbiljni dramski ton serije The Last of Us, a interesantno je da i Beanpole i Chernobyl imaju snažnu poveznicu, jer su oboje zapravo potekli iz uma Nobelom nagrađene bjeloruske autorice i novinarke Svetlane Aleksijevič, koja je u svojim dokumentarističkim knjigama govorila o velikim povijesnim traumama naroda bivšeg SSSR-a, dajući glas svjedocima vremena.

Zbog svega rečenog, moramo priznati da nam se izrazito sviđa ton i smjer u kojem HBO ide sa serijom The Last of Us, a vjerujemo da su Pedro Pascal kao Joel te Bella Ramsey kao Ellie odličan izbor te jedva čekamo vidjeti ih u tim ulogama.