Warner Bros. Home Entertainment trenutno je u potrazi za stažistima koji bi radili u njihovom gaming odjelu i to na pozicijama razvoja igara i izdavaštva, a putem oglasa za posao svima nama ostalima koji ne tražimo posao u Warner Brosu dali su hint o njihovim nadolazećim igrama.

Osim što u oglasu ističu činjenicu da “trenutno pod sobom imaju čitav niz projekata – od casual do core AAA igara koje uključuju neke od njihovih najpoznatijih franšiza na svim platformama (konzole, digitalija, mobiteli)“, Warner Bros. tako navodi da će njihove nadolazeće igre imati snažni naglasak na live service modelu.

O kojim se točno igrama radi, iz Warner Brosa nisu istaknuli, ali možemo pretpostaviti

Drugim riječima, možemo očekivati da će njihove igre, kao i već čitav niz postojećih live service igara, od Destinyja 2, Fortnitea, Divisiona, Anthema i Avengersa do serijala Call of Duty, Apex Legendsa, Rainbow Six Siegea i hrpetine drugih – potencijalno (ali ne nužno u potpunosti) zahtijevati konstantnu vezu s internetom, dobivat će naknadno ubačeni sadržaj, a vrlo vjerojatno i brojne mikrotransakcije, Season Passove, battle passove i sve ono divno i krasno što vas tjera da uz neku igru budete prikovani mjesecima, ako ne i godinama.

Podsjećamo, Warner Bros. trenutno ima nekoliko nadolazećih igara u izradi, a to su Suicide Squad: Kill the Justice League, koji će se nadovezivati na univerzum serijala Batman Arkham, zatim Gotham Knights koji se neće nadovezivati na serijal Arkham. Tu je i open-world akcijski RPG Hogwarts Legacy smješten u univerzum Harryja Pottera (koji je nedavno odgođen na 2022. godinu) i akcijska avantura LEGO Star Wars: The Skywalker Saga.

Koja će od ovih igara biti live service, nije poznato, ali možemo pretpostaviti da će to biti Suicide Squad: Kill the Justice League, s obzirom da uz singleplayer kampanju ima i snažan naglasak na online multiplayeru te je idealni kandidat u odnosu na ostale WB-ove igre za koje znamo da su trenutno u aktivnom razvoju. Idealni kandidat bio bi i Gotham Knights, no specifično za njega iz Warner Brosa su već prethodno istaknuli da neće biti live service igra te da je u njemu jednako veliki fokus na singleplayer kampanji, koliko i na online multiplayer komponenti.

S druge strane, ostaje vidjeti i u kojoj će mjeri Warner Bros. primjenjivati live service model te znači li to samo naknadno dodavanje sadržaja ili hrpu mikrotransakcija i sve pozitivne i negativne aspekte ovog sveprisunog poslovnog modela.